Govern

Es posa en marxa el comitè de suport a la candidatura de Barcelona perquè siguin "els ambaixadors" de l'EMA a Europa

En la quarta trobada entre les tres administracions amb motiu de l'EMA, totes tres destaquen la coordinació que estan mantenint per dur a endavant la candidatura

query_builder   12 juny 2017 15:19

event_note Nota de premsa

Es posa en marxa el comitè de suport a la candidatura de Barcelona perquè siguin "els ambaixadors" de l'EMA a Europa

En la quarta trobada entre les tres administracions amb motiu de l'EMA, totes tres destaquen la coordinació que estan mantenint per dur a endavant la candidatura

  • "La societat és un potencial que hem d'impulsar que siguin els altaveus de la candidatura i poder aprofitar aquesta candidatura històrica perquè finalment la seu de l'EMA vingui a Barcelona"
Govern
Avui s'ha celebrat la primera reunió del comitè de suport a la candidatura de Barcelona a acollir l'Agència Europea del Medicament (EMA). A aquest comitè, integrat per 80 professionals vinculats al sector de la salut, experts, sector empresarial i mitjans de comunicació, entre d'altres, se'ls ha demanat que siguin ambaixadors de la candidatura de l'EMA a Barcelona.

La reunió ha estat presidida pel conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Antoni Comín; per la ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Dolors Montserrat; i per l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que han destacat la coordinació de les tres administracions per tirar endavant la candidatura de l'EMA.

El conseller de Salut, Antoni Comin, a més de parlar de la col·laboració de les tres Institucions, ha recordat que "la societat civil aportarà una gran potència a la candidatura que ens permetrà arribar al final amb totes les possibilitats". Comin també ha explicat que l'EMA necessita al seu costat un bon sistema de salut i de recerca i el sistema nacional de Catalunya i de l'Estat espanyol compleixen de llarg aquest requisit. "Barcelona és imbatible des del punt de vista tècnic",  ha afegit.

Per la seva banda, la ministra ha explicat que "estem posant tota la carn a la graella perquè ens ho creiem i perquè volem l'Agència Europea del Medicament vingui a Barcelona", i ha destacat el treball en equip de les administracions. També ha posat en valor l'important paper que juga el comitè de suport com a representant de tots els àmbits de la societat espanyola, catalana i barcelonina i com a ambaixadors de la candidatura. En aquest sentit ha demanat als membres del comitè que siguin els portaveus de les fortaleses de la candidatura de Barcelona.

Així mateix, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha destacat la necessitat de "treballar de forma coordinada per aconseguir grans objectius com aquest" i ha remarcat "l'aposta de la ciutat per l'EMA per reforçar un àmbit on som referents com són la investigació i el sector sanitari, i perquè l'agència per a nosaltres és clau en el desenvolupament de les pròximes dècades, i la vinculem a un model de ciutat a llarg termini ".
Les tres administracions han coincidit que volen convertir Barcelona en la capital del medicament d'Europa i han destacat el paper fonamental de l'EMA com a garant de la seguretat dels pacients de la Unió Europea. La seu de l'EMA a Barcelona seria molt beneficiosa per al reconeixent i prestigi que suposaria per a la ciutat, potenciant la seva rellevància en tot el sector sanitari, impulsant la ciutat en el sector de les ciències de la salut i reforçant les filials de les companyies farmacèutiques. Així mateix, representaria un dinamitzador empresarial i tindria un important impacte per al sector serveis de la ciutat.

1  

Fitxers adjunts

Comitè Suport Candidatura EMA Barcelona

Comitè Suport Candidatura EMA Barcelona
PDF | 201