EAPC

Meritxell Borràs: "Volem que l'Administració de la Generalitat sigui un cas d'excel·lència"

La consellera ha dit que s'està elaborant un Codi ètic "que permetrà que siguem pioners en dotar-nos d'un marc ètic d'aplicació a totes les administracions públiques"

query_builder   12 juny 2017 18:05

event_note Nota de premsa

Meritxell Borràs: "Volem que l'Administració de la Generalitat sigui un cas d'excel·lència"

La consellera ha dit que s'està elaborant un Codi ètic "que permetrà que siguem pioners en dotar-nos d'un marc ètic d'aplicació a totes les administracions públiques"

  • La consellera de Governació ha destacat els principis de transparència i de retiment de comptes com a principis d’exigència ciutadana durant la inauguració del Cicle sobre el Codi de conducta dels alts càrrecs i del personal directiu
EAPC
La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, ha destacat que “els principis de transparència i de retiment de comptes són una exigència ciutadana i un compromís polític” i ha afirmat que “la primera administració pública que ha de donar exemple és la Generalitat de Catalunya”. “Volem que l’Administració de la Generalitat sigui un cas d’excel·lència i ho aconseguirem impulsant una gestió, uns comportaments i unes dinàmiques que siguin del tot exemplars i que generin confiança” ha assegurat Borràs durant la primera jornada del Cicle sobre el Codi de conducta dels alts càrrecs i del personal directiu que ha inaugurat acompanyada del director de l’Escola de l’Administració Pública de Catalunya, Agustí Colomines.
 
Meritxell Borràs ha explicat que en aquesta línia de treball el Govern “està duent a terme l’elaboració d’un codi ètic del servei públic de Catalunya que permetrà que, com a país, siguem pioners en dotar-nos d’un marc ètic d’aplicació a totes les administracions públiques”.
 
Borràs ha recordat que els codis de conducta “són documents vius que van evolucionant amb l’Administració i la societat”. Un any després de l’aprovació del Codi de conducta dels alts càrrecs i del personal directiu, la consellera ha valorat positivament el funcionament dels canals de comunicació establerts com ara la bústia ètica.
 
Comitè Assessor d’Ètica Pública
 
D’altra banda, el secretari de Transparència i Govern Obert, Jordi Foz, ha explicat ha dut a terme el balanç del primer any d'aplicació  del Codi de conducta i de la creació del Comitè Assessor Ètica Pública. Foz ha posat de relleu que el codi i el Comitè permeten treballar en la construcció d’un clima ètic a la Generalitat, compartit i transparent. Ha destacat que les consultes més rellevants han estat en matèria de regals, conflicte d'interès, grups d'interès i invitacions. Les respostes, totes elles publicades, han servit per delimitar clarament els límits que han de marcar l'actuació del càrrecs públics. Segons Foz, aquest clima ètic és una baula més del canvi necessari per recuperar la confiança en les institucions.

En aquest sentit, Ada Ferrer-i-Carbonell, científica titular de l'Institut d'Anàlisi Econòmica del CSIC, ha posat de manifest que la recerca acadèmica demostra que la qualitat democràtica i la confiança en les institucions genera eficiència i major felicitat a les persones.
 
El cicle de sessions sobre el Codi de conducta dels alts càrrecs i del personal directiu finalitzarà el proper 13 de juliol amb la sessió de conclusions.