El president Puigdemont, amb el president d'Agbar, en un moment de l'acte

President Puigdemont: "El debat no ha de ser qui gestiona l'aigua sinó qui pot donar-ne un millor servei públic, sense apriorismes ideològics"

El cap de l'Executiu ha encapçalat aquest migdia l'acte commemoratiu del 150è aniversari d'Aigües de Barcelona

query_builder   14 juny 2017 16:09

event_note Nota de premsa

President Puigdemont: "El debat no ha de ser qui gestiona l'aigua sinó qui pot donar-ne un millor servei públic, sense apriorismes ideològics"

El cap de l'Executiu ha encapçalat aquest migdia l'acte commemoratiu del 150è aniversari d'Aigües de Barcelona

El president Puigdemont, amb el president d'Agbar, en un moment de l'acte. Autor: Jordi Bedmar
El president Puigdemont, amb el president d'Agbar, en un moment de l'acte. Autor: Jordi Bedmar
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha reclamat avui, en l’acte de commemoració del 150è aniversari de la companyia Aigües de Barcelona, debatre sobre el model de gestió d’aquest servei però “sense apriorismes ideològics”. Per al cap del Govern “el debat correcte no és qui ha de gestionar el servei, sinó quins elements hem de tenir en compte per garantir la millor qualitat i eficiència de la prestació del servei”. I ha reblat “El que preocupa a la ciutadania és que la gestió sigui l’òptima i que hi hagi la garantia de servei públic”.
 
Carles Puigdemont ha advocat perquè “les administracions públiques preservin la qualitat del servei, que aquest sigui eficient i eficaç, que sigui transparent, que la gent n’estigui satisfeta i que sigui accessible per a tots els ciutadans”. I ha afegit “com a país, estem compromesos amb la universalització de serveis públics de qualitat i sostenibles, i això sovint passa pel binomi lideratge públic i diversitat de proveïdors”; per això, el president ha insistit “cal valorar, cas per cas, qui pot donar millor un millor servei, ja sigui públic o privat, sense caure en apriorismes ideològics”.
 
En un altre moment de l’acte, que ha tingut lloc al Museu de les Aigües, a Cornellà de Llobregat, el cap del Govern ha posat la companyia Aigües de Barcelona com a exemple de “gran empresa d’infraestructures i de serveis públics  que genera desenvolupament, ocupació i riquesa al nostre país”. Així, ha destacat alguns dels elements que han fet possible la pervivència d’aquesta empresa al llarg de 150 anys, com són “la innovació; la sensibilitat als entorns canviants i una capacitat d’adaptació continuada als canvis”. I encara ha afegit també “una certa prudència econòmica, de no estirar més el braç que la màniga, i de gestionar amb rigor”.
 
A l’acte hi han assistit també el president de l’empresa d'Aigües de Barcelona, Àngel Simón; els consellers de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, i d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret; el delegat del Govern a Barcelona, Miquel Àngel Escobar, i l’alcalde de Cornellà de Llobregat, Antoni Balmón, entre altres autoritats.
 
En el decurs de l’acte de commemoració, s’han guardonat també a entitats i institucions que han contribuït al desenvolupament sostenible. Així, s’hi han lliurat els següents premis:
 
- Millor iniciativa en Innovació: Utilis, una startup dedicada a la detecció de fugues via satèl·lit, posant focus en la sostenibilitat (perquè evita la pèrdua de recursos hídrics) i en l’àmbit digital (perquè es fa sense tècniques intrusives, en base a imatges de satèl·lit), amb el corresponent estalvi en temps i costos. Recentment han guanyat el premi ImagineH2O.
 
- Millor iniciativa en Compromís Social: Hospital Sant Joan de Déu, que enguany celebra també el seu 150 aniversari. Amb aquest guardó s’ha volgut reconèixer valors com la innovació i l’aposta per la sensibilització.  
 
- Millor iniciativa en Ocupació: Institut Pere Martell. Aquest ha estat el primer institut públic en desenvolupar el grau de Formació Professional Dual de l’aigua, impulsat, entre altres, per la Fundació Príncep de Girona. Ja s’han format tres generacions de nous professionals que treballen en aquest àmbit, i, en alguns casos, són persones que s’han reinventat professionalment i per a les quals aquesta iniciativa resulta una segona oportunitat.
 

2  

Imatges

El president Puigdemont i el president d'Agbar

El president Puigdemont i el president d'Agbar 2436

Lliurament d'un dels guardons

Lliurament d'un dels guardons 2560