El president Puigdemont, durant la seva intervenció

President Puigdemont: "He convocat la Junta de Seguretat el 3 de juliol per responsabilitat, davant la negativa unilateral de l'Estat a fer-la"

query_builder   20 juny 2017 22:47

event_note Nota de premsa

President Puigdemont: "He convocat la Junta de Seguretat el 3 de juliol per responsabilitat, davant la negativa unilateral de l'Estat a fer-la"

  • Carles Puigdemont ha advertit el Govern espanyol que “no deixarem que ens desnonin del nostre autogovern”
  • El cap de l’Executiu ha fet aquest anunci durant la cloenda del cicle de conferències Els empresaris volem saber, organitzat pel Fòrum Empresarial Creiem en Catalunya
El president Puigdemont, durant la seva intervenció. Autor: Jordi Bedmar
El president Puigdemont, durant la seva intervenció. Autor: Jordi Bedmar
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha anunciat aquest vespre que ha convocat la Junta de Seguretat de Catalunya per al pròxim 3 de juliol, perquè, “davant la negativa unilateral de l’Estat a celebrar-la, jo que tinc la responsabilitat de la convocatòria l’assumeixo,  ja no podem esperar més”. “És una qüestió de prioritats i per a nosaltres és una prioritat”, ha reblat.
 
El cap de l’Executiu ha fet notar que “fa vuit anys que no hi ha manera d’acordar la reunió de la Junta de Seguretat”  i ha explicat que “des de novembre de l’any passat que demanem a l’actual ministre posar-nos d’acord amb una data i un ordre del dia per poder celebrar-la, perquè creiem que els nostres ciutadans no acceptaran mai que hi hagi un Govern que faci política de partit jugant amb la seguretat de la gent”.
 
En aquest sentit, Carles Puigdemont ha revelat que al ministre de l’Interior “li hem ofert fins a cinc dates i no li n'ha agradat cap” i ha afegit que “quan al final s’ha vist acorralat per la pressió, per la lògica, fins i tot del seu propi partit al Parlament que ens ha demanat convocar-la, ens diu que no hi ha confiança política suficient”. “De què m’està parlant? Hem d’explicar això a una persona que exigeix dels seus governs responsabilitat i seguretat?”, s’ha preguntat.
 
Davant d’aquesta situació, així com amb el que ha passat amb la convocatòria de 500 noves places del cos de Mossos d’Esquadra o al fet que no es permeti utilitzar la senyera en un anunci del Carnet Jove, el cap del Govern ha denunciat que “hi ha un procés de desnonament de l’autogovern dels catalans i no ho acceptarem”. “No deixarem que ens desnonin del nostre autogovern, al que tenim dret”, ha advertit.
 
El cap de l’Executiu ha anunciat la convocatòria de la Junta de Seguretat durant l’acte de cloenda del cicle de conferències Els empresaris volem saber, que organitza el Fòrum Empresarial Creiem en Catalunya. Davant dels més de 600 empresaris que hi han assistit, el president ha posat en relleu “el rècord històric d’exportacions i l’enorme inversió estrangera” que atreu el país i ho ha contraposat als que diuen que el procés fa marxar empreses o espanta inversions. “És al contrari, ja no són ni dades falses, són pamflets i propaganda sobre el que és bastant inacceptable que gent seriosa hagi pogut jugar”, ha remarcat.
 
 
“Mantenir l’statu quo amenaça la competitivitat”
 
Durant l’acte, que s’ha fet a l’Auditori AXA de Barcelona, el cap del Govern ha recordat que “Catalunya perd cada any un 8% de tota la riquesa que genera”, per la qual cosa ha remarcat que “mantenir l’statu quo actual amenaça la competitivitat de les empreses”. En aquesta línia, ha fet notar que “paguem massa amb relació als nivells de despesa pública que rebem” i que el dèficit fiscal implica que “gairebé el 30% dels nostres impostos no es destinen a despesa pública catalana”.
 
Carles Puigdemont també ha denunciat que “patim una manca d’inversió en infraestructures enorme”, que “l’energia és de les més cares d’Europa” i que “Espanya és un dels països més incomplidors de la legalitat europea, segons el propi Parlament Europeu”.
 
 
“El dèficit fiscal és un dèficit social”
 
El president de la Generalitat també ha insistit que “el dèficit fiscal és un dèficit social” i ha advertit que “la situació actual posa en perill el benestar de la nostra societat”. En aquest context, ha explicat que “el nostre objectiu hauria de ser, com a mínim, gastar en percentatge del PIB a nivells europeus”.
 
També s’ha referit a les pensions i s’ha preguntat “com s’atreveixen a fer por els que han buidat el fons de reserva i tenen un sistema amb un forat anual de 15.000 milions d’euros”. Ha afegit que “és absurd i molt mal intencionat dir que amb la independència es perdrien les pensions”, ja que “les pensions no es guarden enlloc, la seva viabilitat depèn del mercat laboral”.
 
“I quin mercat laboral té més credibilitat, l’espanyol o el català?”, s’ha preguntat i ha recordat que Catalunya té 3,5 punts menys d’atur i 5 més d’ocupació i uns salaris més elevats. Per això, ha conclòs, “el sistema de Seguretat Social només per a Catalunya seria clarament més sostenible que l’espanyol”.
 
Carles Puigdemont va participar també en la primera conferència d’aquest cicle, que es va fer a Girona el passat 4 de maig. L’objectiu d’aquesta iniciativa, que ha comptat també amb sessions a Lleida i Tarragona, ha estat plantejar un diàleg entre representants d’organitzacions empresarials i experts professionals de diferents àmbits, per analitzar els reptes i les oportunitats de futur de l’economia i l’empresa catalanes.
 
En aquesta darrera jornada hi han intervingut el president de PIMEC, Josep González; el vicepresident primer de la Cambra de Comerç de Barcelona, Josep Manuel Basañez; la presidenta de la Federació d’Associacions de Joves Empresaris i Emprenedors de Catalunya, Mariona Borràs, i el president del Consell de Gremis de Comerç, Serveis i Turisme de Barcelona, Miquel Donnay. Moderats pel periodista Jofre Llombart, aquests quatre representants del món empresarial i econòmic han dialogat amb els següents experts: el professor de teoria econòmica de la UB, Miquel Puig; l’economista Albert Carreras; l’advocat i expert fiscal Heribert Padrol, i l’enginyer i president de la fundació ICIL, Ignasi Sayol.
 
A l’acte també hi han assistit el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, i la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa.

1  

Imatges

El president durant la seva intervenció

El president durant la seva intervenció 1805