La Generalitat activa els Cupons a la Innovació, ajuts de fins a 6.000 euros per pimes que comencin a innovar

És la quarta edició d'aquest programa d'ajuts d'ACCIÓ -l'agència per a la competitivitat de l'empresa-, que compta amb un pressupost de 300.000 euros

query_builder   21 juny 2017 17:28

event_note Nota de premsa

La Generalitat activa els Cupons a la Innovació, ajuts de fins a 6.000 euros per pimes que comencin a innovar

És la quarta edició d'aquest programa d'ajuts d'ACCIÓ -l'agència per a la competitivitat de l'empresa-, que compta amb un pressupost de 300.000 euros

  • Consisteix en l’entrega d’un cupó a l’empresa, que pot bescanviar amb un proveïdor acreditat per ACCIÓ que l’ajudarà a dissenyar nous productes o processos i accedir a nova tecnologia
  • L’any passat 73 pimes catalanes van accedir a aquests ajuts, que van esgotar-se en gairebé 2 mesos des que es va obrir la convocatòria
La Generalitat de Catalunya activa una nova edició del programa d’ajuts Cupons a la Innovació, una iniciativa d’ACCIÓ  –l’agència per a la competitivitat de l’empresa- que té per objectiu garantir l’accés de les pimes catalanes a la innovació. Aquest dimecres s’ha obert la convocatòria de la línia d’ajuts, que compta amb un pressupost de 300.000 euros.
 
Els Cupons a la Innovació consisteixen en ajuts de fins a 6.000 euros, que cobreixen fins al 80% del cost del servei i que s’entreguen a través d’un cupó que les pimes han de bescanviar amb un proveïdor acreditat per ACCIÓ (com els centres tecnològics amb el segell TECNIO, altres agents que desenvolupen tecnologia diferencial o assessors que puguin millorar el procés d’innovació). Es tracta d’empreses d’entre 5 i 100 treballadors que volen iniciar o estan desenvolupant un projecte d’innovació, ja sigui el desenvolupament d’un nou producte o servei, una millora d’un procés productiu o un nou model de negoci, entre d’altres. Els cupons van adreçats a solucionar aspectes concrets en el curt termini, ja que tenen una caducitat de 8 mesos.
 
Segons la directora d’Innovació d’ACCIÓ, Mariona Sanz, “els Cupons a la Innovació són un instrument àgil i flexible que s’ha consolidat com l’eina base per a les empreses catalanes, la palanca que els hi permet començar a innovar i ser més competitives”. De fet, explica Sanz, “la gran majoria d’empreses que accedeixen a aquests ajuts els recomanen a altres pimes, és un dels instruments més ben valorats del país en l’àmbit de la innovació”.
 
L’any passat 73 pimes catalanes van accedir a aquests ajuts, que van esgotar-se en gairebé 2 mesos des que es va obrir la convocatòria. A nivell sectorial, van predominar les iniciatives vinculades als sistemes industrials, l’alimentació i el disseny.
 
Aquest programa respon a la voluntat del Govern, articulada a través d’ACCIÓ, d’impulsar la competitivitat del teixit empresarial català a través de la innovació i la internacionalització. I és que segons dades d’ACCIÓ, un 84,6% de les empreses catalanes que innoven preveu un increment de la facturació, mentre que un 71,3% contempla augmentar la productivitat i un 36,8% crear nous llocs de treball.
 
Tres tipus de cupons

Els Cupons a la Innovació d’ACCIÓ es divideixen en tres categories: Tecnologia, Innovació i Ecoinnovació.
-       Els cupons de Tecnologia financen serveis tecnològics, com ara estudis de vigilància, de viabilitat o desenvolupaments tecnològics.
-       Els cupons d’Innovació, tenen com a objectiu la millora de la gestió de la innovació a les empreses i la conceptualització de nous productes o serveis.
-       Els cupons d’Ecoinnovació pretenen que les empreses apliquin millores ambientals en els seu processos productius, incorporin criteris ecològics en el disseny i desenvolupament dels seus productes i serveis i construeixin nous models de negoci basats en l’economia verda i circular.
 
ACCIÓ és l’agència pública per a la competitivitat de l’empresa catalana de la Generalitat de Catalunya. Impulsa la millora del teixit empresarial català a través del binomi internacionalització-innovació, posant a disposició de l’empresa 39 Oficines Exteriors de Comerç i d’Inversions que donen cobertura a més de 110 mercats. A més, assessora les empreses catalanes perquè aconsegueixin finançament, les ajuda a créixer mitjançant programes de capacitació i les orienta en matèria de clústers. També és responsable, a través de l’àrea Catalonia Trade & Investment, d’atreure inversions estrangeres a Catalunya.


-----------------------------------------------------------------
Segueix-nos a les xarxes a través del Saps Com?!:
 
A Twitter:  @empresacat
A Facebook: @empresacat
Al canal de Youtube: Empresacat