RECTIFICACIÓ

Jané: "Tenim un elevat risc d'incendi forestal i qualsevol element pot provocar un foc que es propagui amb rapidesa"

El Departament d'Interior ha presentat aquest matí el dispositiu especial per a la revetlla de Sant Joan

query_builder   21 juny 2017 17:45

event_note Nota de premsa

RECTIFICACIÓ

Jané: "Tenim un elevat risc d'incendi forestal i qualsevol element pot provocar un foc que es propagui amb rapidesa"

El Departament d'Interior ha presentat aquest matí el dispositiu especial per a la revetlla de Sant Joan

  • Protecció civil activarà en alerta el PROCICAT per onada de calor i també demà emetrà demà una prealerta del Pla INFOCAT pel risc d’incendisEls Bombers de la Generalitat reforçaran els parcs i les sales de control per fer front a la Nit de la Revetlla.
  •  L’augment de dotació està previst a tot Catalunya. Als parcs, a hi ha previst un reforç estimat d’uns 170 bombers més repartits per tot el territori
foto
  • El SCT estima que quasi mig milió de vehicles sortiran de l’àrea de Barcelona en una operació sortida que es concentrarà divendres 23 de juny a partir de les 15.00h arran de la mobilitat de la revetlla i del cap de setmana d’inici de les vacances escolars 
  • El CAT112 ha reforçat el seu dispositiu arribant a doblar en alguns moments, el nombre d’operadors
 
El conseller d’Interior, Jordi Jané, acompanyat del director general de Protecció Civil, Joan Delort; el director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Juli Gendrau, la directora del Servei Català de Trànsit, Maria Eugènia Domenech; i el director del CAT112, Federic Adan; ha presentat avui el dispositiu que ha preparat el Departament per a la celebració de la revetlla de Sant Joan d’aquest any amb tots els operatius a punt per garantir una revetlla segura i pacífica.
 
El conseller ha demanat prudència i responsabilitat a tothom de cara a la revetlla ja que “ens trobem en una situació d’elevat risc d’incendi forestal i qualsevol element pot provocar un foc que es propagui amb rapidesa. Estem davant d’un còctel perillós per altes temperatures i risc d’incendis”. Jané ha insistit molt en aquest aspecte i ha demanat a la gent que respecti la normativa i compleixi les normes a l’hora d’utilitzar material pirotècnic i sobretot “respectar la distància de llançament de coets a prop de massa forestal”. En aquest sentit, ha destacat que només en els últims 6 anys, 95 incendis ha estat causats per coets i d’aquests 55 es van produir durant la nit de Sant Joan. “Per tant estem parlant d’una possibilitat real” ha dit.
 
El titular d’Interior també ha posat de relleu que les altes temperatures dels últims dies i la situació dels boscos està provocant que les últimes setmanes s’iniciïn incendis que es propaguen molt ràpidament.
 
Precisament avui, abans de la roda de premsa el conseller ha presidit  la reunió, amb caràcter d’urgència, del Comitè Tècnic del Pla INFOCAT. Jané ha explicat que després d’analitzar la situació per als propers dies s’ha arribat a les següents conclusions: demà s’activarà el Pla PROCICAT per onada de calor en fase d’alerta a causa de les elevadíssimes temperatures d’aquests dies i la previsió que de cara a la revetlla les temperatures aniran en augment. D’altra banda, també demà s’activarà l’INFOCAT en fase de prealerta i probablement el dia de la revetlla es passi a alerta en funció de les condicions globals i els focs que s’hagin iniciat en els darrers dies.
 
El director general de Protecció Civil de la Generalitat, Joan Delort, ha demanat també “molta precaució en l’ús de material pirotècnic” per evitar ignicions, especialment en el llançament de coets i amb l’enlairament de fanalets voladors “que se saben on els fem volar però no controlem on cauran”. Delort ha insistit també en demanar extremar la precaució a les platges els propers dies en que coincideixen temperatures extremes i la revetlla, recordant que “cada any tenim diverses persones que moren a les platges” i cal evitar el risc evitant entrar a l’aigua si ens trobem malament. “El perfil de la persona que mor a la platja és una persona nacional d’edat avançada amb patologies prèvies, però cal que tothom extremi la precaució”, ha dit.
 
El director del Telèfon d’emergències 112 de Catalunya, Federic Adan, ha recordat que “la revetlla de Sant Joan és la de màxima activitat i per això multipliquem els efectius que treballen per atendre totes les trucades i poder derivar-les a Bombers, policia o emergències mèdiques”.
 
Per la seva banda, el director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Juli Gendrau, ha destacat que “el reforç es produeix en una nit en què els bombers han d’estar pendents de la simultaneïtat de serveis junt amb les altes temperatures que augmenten el risc d’incendi”.
 
Finalment, la directora del Servei Català de Trànsit, Maria Eugènia Domenech, ha explicat que “es preveu una mobilitat molt elevada perquè la revetlla coincideix amb l’inici de les vacances escolars i l’inici de la mobilitat d’estiu. I a més, la nit de la revetlla també hi haurà molts desplaçaments curts”. Domenech també ha recordat que consumir alcohol i drogues és incompatible amb una conducció segura.
 
 
Adjuntem el dossier de premsa amb tot el dispositiu especial del departament d’Interior per a la revetlla de Sant Joan
 

2  

Fitxers adjunts

CONSELLS PER A UNA REVETLLA SEGURA

CONSELLS PER A UNA REVETLLA SEGURA
PDF | 243

DOSSIER DE PREMSA

DOSSIER DE PREMSA
PDF | 264