Jané: "Les policies locals tindran una nova uniformitat, una reclamació històrica feta realitat"

El conseller d'Interior ho ha anunciat avui en l'acte de graduació de 92 nous policies locals a l'Escola de Policia de Catalunya

query_builder   22 juny 2017 00:08

event_note Nota de premsa

Jané: "Les policies locals tindran una nova uniformitat, una reclamació històrica feta realitat"

El conseller d'Interior ho ha anunciat avui en l'acte de graduació de 92 nous policies locals a l'Escola de Policia de Catalunya

  • Els agents provenen de 62 municipis de tot Catalunya
  •  La d’enguany és la 30a promoció del curs de formació bàsica policial
Foto web
El conseller d’Interior, Jordi Jané, acompanyat de la directora de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, Annabel Marcos, ha presidit avui a Mollet del Vallès l’acte de lliurament de diplomes del Curs de formació bàsica per a policies 2016-2017 de l’Escola de Policia de Catalunya. Enguany s’han graduat 92 nous agents de les policies locals de 62 ajuntaments catalans.
 
Durant el seu discurs, el conseller ha explicat que “precisament avui el DOGC publica el què ha de ser la nova uniformitat per a totes les policies locals de Catalunya, molt semblant a la que tindran els Mossos d’Esquadra, per donar així una resposta efectiva a les peticions de molts municipis i avançar en la concreció de les directrius bàsiques per a l’homogeneïtzació de la uniformitat de les policies locals”. “Això és un fet històric gràcies al treball conjunt i a la  tasca de consens a la qual s’hi ha arribat”, ha manifestat.
 
El titular d’Interior, que ha felicitat als nous graduats, ha posat en valor la “molt bona tasca de prevenció i seguretat ciutadana que fan des de la més immediata proximitat”. En aquest sentit, Jané ha fet referència a la feina en la lluita antiterrorista. “El vostre paper és clau també en la lluita contra el terrorisme, què ens interpel·la a tots. Per això estem treballant amb els Programes de Detecció dels Radicalisme Islamista (PRODERAI) dirigits també a les policies locals perquè vosaltres, des de la proximitat, teniu un important paper en la lluita contra el terror”, ha afirmat.
 
Per la seva banda, la directora de l’ISPC s’ha referit a la coordinació policial entre les policies locals i els Mossos d’Esquadra de la qual ha explicat que “representa la necessitat de la suma d’esforços i de recursos que, en matèria de seguretat, han de realitzar les diferents administracions”. “S’ha fet i s’està fent un important treball de relacions entre el món local i la Generalitat en la formació conjunta, descentralitzada i en l’ordenació i vertebració d’un sistema de seguretat pública per a Catalunya”, ha manifestat.
 
Marcos també ha destacat que els nous agents “seran policies en un moment de la història en què la societat demana la màxima exigència, el màxim compromís i la màxima responsabilitat”. “Donant el millor que tenen com a professionals, contribuiran a fer una societat més segura”, ha dit.
 
El curs de la 30a promoció es va iniciar el mes de setembre passat, amb 110 agents dels quals 17 han suspès i 1 ha quedat pendent d’avaluar.
 
Pel que fa a la localitat de procedència dels alumnes, la demarcació de Barcelona és la que ha aportat més policies enguany; en concret, el Maresme, el Barcelonès, el Baix Llobregat i els dos Vallesos són les comarques d’on provenen més alumnes. Pel que fa a les comarques de Girona, l’Alt i el Baix Empordà són les que compten amb més alumnes. El Segrià és la comarca d’on provenen més alumnes de la demarcació de Lleida, i finalment la de Tarragona, és la demarcació menys representada amb alumnes que provenen del Tarragonès, el Montsià, el Baix Camp i el Baix Ebre.
 
L’edat mitjana dels alumnes es situa en els 33,5 anys, i pel que fa al gènere, un 14,55%, són dones i un 85,45% són homes.
 
Pel que fa al nivell d’estudis, el nombre d’alumnes amb estudis universitaris és del 15,45%.
 
El 30è curs de formació bàsica per a policies
 
Els Curs de formació bàsica per a policies capacita l’alumnat per integrar-se en els cossos de la Policia de Catalunya i per exercir les funcions bàsiques d’un servei de policia.
 
La formació impartida a l’ISPC fa especial èmfasi en la transmissió de valors de proximitat, compromís, integritat, respecte, voluntat de servei i sentiment de pertinença. En aquest sentit, els alumnes treballen aprenent tècnica policial, amb tot el fonament legal per la practica policial, tota la formació amb deontologia i drets humans i tot ho fan fonamentant-ho en valors per donar el màxim d’ells pel cos i pel bé comú. A partir d’avui els aspirants que han superat el curs iniciaran un període de pràctiques.
 
L’ISPC s’ha convertit en un referent europeu en l’ensenyament integral dels cossos que operen en la seguretat i les emergències, des de policies, bombers, agents rurals fins a tècnics penitenciaris o instructors de seguretat privada.
 
 

2  

Imatges

Foto 1

Foto 1 2372

Foto 2

Foto 2 2355

1  

Fitxers adjunts

Dossier

Dossier
PDF | 448