_

El Consell Consultiu de Pacients de Catalunya dona a conèixer les línies del seu II Pla estratègic a horitzó 2020

Ha celebrat la IV Jornada 'Compartir per avançar', punt de trobada de pacients, professionals i administració de salut

query_builder   22 juny 2017 19:57

event_note Nota de premsa

El Consell Consultiu de Pacients de Catalunya dona a conèixer les línies del seu II Pla estratègic a horitzó 2020

Ha celebrat la IV Jornada 'Compartir per avançar', punt de trobada de pacients, professionals i administració de salut

  • La jornada serveix de punt de reflexió conjunta sobre aspectes per a millorar el sistema català de la salut
Un moment de la jornada, aquest matí a Barcelona.
El Consell Consultiu de Pacients de Catalunya (CCPC), espai per donar veu directa a les entitats de pacients al Departament de Salut, ha organitzat avui la IV Jornada 'Compartir per avançar'. La sessió ha tingut com eix central el nou Pla estratègic del CCPC per al període 2017-2020, full de ruta que s’ha dissenyat de forma participada en el marc d’aquest òrgan consultiu. Amb el lema Per a una millor salut, una millor participació: horitzó 2020, la jornada ha comptat amb l’assistència de gairebé 300 persones entre pacients, entitats de pacients i professionals, entre d’altres.
 
Una de les prioritats actuals del Departament de Salut és aconseguir un sistema de salut més proper, capaç de conèixer les necessitats i prioritats de la ciutadania i donar-ne resposta comptant amb la seva participació. En aquesta línia, el nou full de ruta que articula la participació dels pacients en el sistema sanitari públic per mitjà de les entitats de pacients pels propers quatre anys, s’ha dissenyat per mitjà d’un procés participatiu del que n’han pres part entitats de pacients, professionals i agents clau del sistema de salut.
 
En aquest Pla es reforça, consolida i s’amplia la participació de les persones amb caràcter transversal, territorial i a tots els nivells del sistema de salut, i se situa al CCPC com a òrgan de referència del sistema nacional de salut i a la ciutadania en matèria de participació de les persones amb necessitats de salut.
 
La jornada, que ha inaugurat el Secretari d’Atenció Sanitària i Participació del Departament de Salut, David Elvira, ha comptat amb la participació de 19 ponents, representants del teixit associatiu, organitzacions i professionals de la salut, referents del món acadèmic i de l’administració. En la conferència inaugural de la jornada, el Director del Centre d’Estudis Demogràfics, Albert Esteve, ha relatat els canvis demogràfics per als propers anys i com influirà això al perfil de pacients del futur i el seu paper en el sistema.
 
La jornada desenvolupat amb tres taules rodones que han servit per conèixer i debatre al voltant de tres eixos estratègics del nou Pla estratègic: la participació activa de les persones en la presa de decisions sobre la seva salut, el foment de la participació efectiva de les entitats en el sistema sanitari públic i les aliances com a instrument operatiu d’aquesta participació.  
 
El conseller de Salut, Antoni Comín, ha tancat la jornada, que s’ha consolidat en aquesta IV edició com un marc de referència per a la reflexió conjunta per millorar el funcionament del sistema català de la salut, apostant per una participació cada vegada més enfocada a la presa de decisions i no només com a eina consultiva.
 
Amb 4 anys de funcionament, el CCPC ha adquirit un pes rellevant en el sistema de salut com a espai per a fer factible la participació de les persones amb necessitats de salut en el procés de disseny i desenvolupament de les polítiques de salut a Catalunya. És un espai promotor de les sinèrgies entre les entitats de pacients i el sistema, per fer front, junts, als nous reptes existents.

1  

Imatges

Foto Jornada

Foto Jornada 2544