CPNL

El Consorci per a la Normalització Lingüística tanca l'any acadèmic amb més de 2.000 cursos i 40.000 inscrits

Organitza una cinquantena d'actes per cloure els cursos de català i del Voluntariat per la llengua

query_builder   26 juny 2017 09:31

event_note Nota de premsa

El Consorci per a la Normalització Lingüística tanca l'any acadèmic amb més de 2.000 cursos i 40.000 inscrits

Organitza una cinquantena d'actes per cloure els cursos de català i del Voluntariat per la llengua

  • De gener a juny, hi ha hagut més de 4.000 parelles lingüístiques
  • El Consorci ofereix més de 170 cursos de català aquest estiu
CPNL
El primer semestre de l’any, el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) tanca el curs amb un balanç molt positiu. De gener a juny, ha ofert 1.986 cursos presencials, amb 40.727 inscrits, tant en la modalitat presencial com en línia, i hi ha hagut 4.000 parelles lingüístiques.
 
Després de mesos de treball intens a l’aula, combinat amb activitats culturals dins i fora de l’aula i sortides per conèixer l’entorn, la cohesió dels grups i la bona sintonia desemboquen en l’organització de festes i actes diversos, que mantenen la constant del CPNL de crear situacions idònies per a la pràctica de la conversa en català i per a l’intercanvi cultural.
 
Enguany hi haurà celebracions originals i variades, obertes a tothom: més d’una cinquantena de cloendes per tot el territori demostren, un any més, que l’aprenentatge de la llengua és compatible amb la diversió, l’originalitat i la bona concòrdia de grup. L’experiència i l’objectiu de millora contínua han permès que aquests actes s’hagin convertit en activitats molt destacades del territori, cada cop més elaborades i participatives, que criden l’atenció per l’enginy i els bons resultats que generen.
 
Així, dels sopars inicials d’alumnes, amb anècdotes del curs, s’ha passat a trobades gastronòmiques interculturals, caminades per entorns de natura, actuacions de cant, teatre, recitals en llengua materna, karaokes, sessions de Scrabble en català o gimcanes de llengua, entre les diverses maneres diferents de celebrar el final de curs.
 
Es tracta d’una mostra heterogènia i diversa, adaptada a les característiques de cada indret, que evidencia la implicació dels professionals del Consorci i la bona predisposició dels alumnes i dels participants del Voluntariat per la Llengua (VxL), que acaben convertint l’aprenentatge de la llengua en un espai de convivència i, sovint, d’amistat. El fet que, a més a més, siguin activitats obertes a tota la ciutadania, amplia l’abast i la repercussió d’aquest sistema d’aprenentatge i obre les portes a la cohesió social, més enllà del grup d’alumnes o participants del VxL.
 
Cursos de català a l’estiu
Després del trimestre i les cloendes dels cursos, el Consorci per a la Normalització Lingüística continua amb les portes obertes, amb l’oferta d’estiu que es vehicula a través dels 22 centres de normalització lingüística i els 146 punts d’atenció distribuïts per tot el territori. Enguany, ofereix 170 cursos de català en modalitats intensives o en formats específics durant el període de vacances.
 
El cercador de cursos del web del Consorci permet buscar-los per localitat, per comarca, per nivell i per modalitat.
 
El Consorci per a la Normalització Lingüística, integrat per la Generalitat de Catalunya i per diversos ens locals, és una institució dedicada a la formació i al foment de l’ús de la llengua catalana en tots els contextos de la societat catalana i a facilitar la cohesió social mitjançant l’ús de la llengua.