_

Salut constitueix el Consell assessor del nou model de l'atenció primària, que vetllarà pel seu correcte desenvolupament

Està format per 41 grups convidats del món de la salut, de l'acadèmia, de sindicats i patronal, de la societat civil i 6 persones a títol individual, expertes en atenció primària

query_builder   3 juliol 2017 17:33

event_note Nota de premsa

Salut constitueix el Consell assessor del nou model de l'atenció primària, que vetllarà pel seu correcte desenvolupament

Està format per 41 grups convidats del món de la salut, de l'acadèmia, de sindicats i patronal, de la societat civil i 6 persones a títol individual, expertes en atenció primària

Una imatge de la reunió del consell assessor de l'ENAPISC, aquesta tarda a Barcelona.
El conseller de Salut, Antoni Comín, ha presidit avui la primera reunió del Consell assessor de l'Estratègia nacional d'atenció primària i salut comunitària (ENAPISC), mitjançant la qual s’ha constituït l’òrgan que ha de liderar la implementació del nou model de primària. Aquest consell, que té com a missió actuar com a garant en el procés de desenvolupament de l’ENAPISC, s’encarregarà d’emetre les recomanacions necessàries per al desplegament de les actuacions. El consell està format per 41 grups convidats de patronals, societats científiques, col·legis professionals, universitats, sindicats i entitats del Consell Consultiu de Pacients i altres entitats ciutadanes; a més de 6 persones a títol individual, expertes en atenció primària.
 
“Volem tot aquest univers plural i representatiu de l’atenció primària al costat, exercint una funció de seguiment, d’estímul, de foment del coneixement i també de crítica, per acompanyar la implantació d’aquesta reforma tan profunda de l’atenció primària”, ha dit el conseller durant la reunió en què s’ha constituït el Consell assessor de l’ENAPISC.
 
El Consell assessor de l’ENAPISC és un dels quatre components estables de l’estructura per al desplegament del nou model de l’atenció primària. Els altres tres són la Direcció de l’Estratègia (funció executiva), la Comissió permanent (funció executiva i avaluadora) i diferents comissions tècniques no estables que es crearan a demanda de la Direcció de l’Estratègia o del Consell assessor. Tots quatre òrgans vetllaran per la competència  i expertesa professional atenent a criteris de representació equilibrada entre dones i homes i categories professionals.
 
Amb la sessió constitutiva del Consell assessor, Antoni Comín ha assegurat que el Departament de Salut té la voluntat de donar un senyal clar que “ens posem mans a l’obra de manera immediata amb la implantació de l’ENAPISC”. I ha destacat que a la tardor es concretarà “l’inici del procés d’elecció democràtica dels directors dels equips d’atenció primària per part dels professionals”. Així mateix, també es publicarà “la convocatòria de períodes sabàtics de formació finançats”, que previsiblement s’aprovarà a la propera reunió del Consell assessor de l’ENAPISC.
 
Està previst que el plenari del Consell assessor de l’ENAPISC es reuneixi un màxim de quatre vegades a l’any per emetre les seves recomanacions, tot i que els seus membres es trobaran amb més freqüència en les diferents comissions i grups de treball temàtics en què participen.
 
Una metgessa de família experta en osteoporosi presideix el Consell assessor
La metgessa de família Cristina Carbonell serà la presidenta del Consell assessor de l’ENAPISC. Doctora en Medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona, professora associada de la Universitat de Barcelona i membre del grup expert en osteoporosi de la Societat Catalana de medicina familiar i Comunitària (CAMFiC), Carbonell encapçala també, des del 2012, la Direcció de l’EAP Via Roma al CAP Manso de la ciutat de Barcelona. 
 
Un centenar d’accions i 397 M€ d’inversió per al nou model d’atenció primària
El desplegament de l’ENAPISC, el nou model d’atenció primària, té com a prioritat potenciar la seva orientació des de la comunitat amb una inversió de 397 M€ que li permetrà incrementar el seu pes pressupostari i passar de l’actual 16% al 20% del total destinat a serveis assistencials. Aquests nous recursos econòmics es traduiran en un centenar d’accions, com la incorporació de 5.300 professionals, programes formatius sabàtics per als treballadors o l’elecció del director de l’equip d’atenció primària pels propis professionals.
 
A la presentació de l’ENAPISC als professionals, que va tenir lloc el 22 de maig d’enguany, el conseller Comín ja destacava l’aposta del Departament de Salut per una “concepció transversal de l’atenció primària, com a eix vertebrador del sistema de salut” i peça clau per a millorar l’estat de salut de la població i millorar l’eficàcia del sistema.

2  

Imatges

Foto taula

Foto taula 3843

Foto general

Foto general 2935