Les operacions de comerç electrònic a Catalunya augmenten un 14,36% el 2016

És una de les dades de l'Observatori de la Logística 2016, que presentaran CIMALSA i Barcelona Centre Logístic

query_builder   7 juliol 2017 11:26

event_note Nota de premsa

Les operacions de comerç electrònic a Catalunya augmenten un 14,36% el 2016

És una de les dades de l'Observatori de la Logística 2016, que presentaran CIMALSA i Barcelona Centre Logístic


  • La dotzena edició de la radiografia del sector aportarà per primera vegada dades específiques, transversals i sectorials de la logística sostenible i la distribució urbana
TES
El president de CIMALSA i director de l'Institut Català del Sòl, Damià Calvet, segon per l'esquerra, presentant els Indicadors de Competitivitat de l'Observatori de la Logística 2015.
Els Indicadors de Competitivitat de l’Observatori de la Logística 2016 que presenta anualment l’empresa pública CIMALSA apunten a un pes cada vegada més important del comerç electrònic en l’economia del país. Concretament, les operacions d’ecommerce a Catalunya en el període 2015-2016 registren un augment del 14,36%, ja que han passat de les 33.854 efectuades durant el 2015, a les 38.707 de l’any passat.
 
Aquesta és una de les dades de l’informe, que es presentarà el pròxim dimecres, 12 de juliol de les 9.30 hores a les 11.30 hores al Palau Robert de Barcelona, i que inclourà també una avançada de les primeres dades del 2017. En el mateix acte, i en el marc del Grup de Logística Sostenible de l’associació BCL Catalunya, es presentaran, per segon any, els Indicadors de logística sostenible.
 
La presentació anirà a càrrec del president de l’empresa pública catalana, Damià Calvet, i del president del Grup de Logística Sostenible, Jordi Hereu, que iniciaran l’acte. Al seu torn, el director general de CIMALSA, Isidre Gavín, i la consultora en Innovació i Transport/Logística de l’Institut Cerdà, Jèssica Civil Paulí, presentaran la 12a edició dels indicadors de competitivitat, explicant les dades més significatives d’enguany i aportant una anàlisi del context socioeconòmic de Catalunya a partir de les dades del sector. En el segon bloc, la consultora de l’Institut Cerdà, i CIMALSA, representada per la directora financera, Fina Jarque, presentaran la 2a edició dels Indicadors de Sostenibilitat 2016, que donen una visió transversal i sectorial de les dades. Finalment, s’obrirà un torn obert de paraula per tots aquells que desitgin intervenir i es procedirà a la clausura de l’acte.
 
Novetats destacades
 
Com en els darrers anys, en un esforç de millora contínua, en aquesta edició s’han incorporat nous indicadors com el pes econòmic de la logística catalana i el valor dels intercanvis comercials amb l’Estat; el volum gestionat pel sistema logístic català i la quota model d’accés i sortida als ports catalans (oferta infraestructural); el volum de mercaderies mogut per Tràfic Marítim de Curta Distància (TMCD) i segon envàs (oferta i demanda); i el preu mig del sòl logístic per províncies (immologístic) o intermodalitat  (eficiència).
 
Però aquesta dotzena edició conté altres novetats. Gràcies a la participació de la societat en l’associació BCL Catalunya i en particular en el Grup de Logística Sostenible, aquest any s’ha inclòs un nou bloc d’indicadors centrat en Logística Urbana, molt vinculada al concepte de sostenibilitat pel seu gran impacte, al qual ha contribuït també la incorporació de l’Ajuntament de Barcelona com a font de dades i la posada en marxa de nous models d’anàlisi de tendència, com són les enquestes sectorials.
 
En total es presentaran més de 40 indicadors del sistema logístic de Catalunya amb més de 60 dades estadístiques addicionals que s’han obtingut a partir d’una trentena de fonts diferents. Aquesta és una eina d’avaluació continua que es posa al servei de les empreses i dels agents amb poder de decisió i pretén ser un punt de trobada entre el teixit empresarial i la planificació de les infraestructures i serveis.
 
L’observatori té tres objectius concrets, en primer lloc, pretén definir les necessitats logístiques de les empreses i aportar informació clau sobre les esmentades necessitats; crear un marc de referència estable al llarg del temps basat en paràmetres reals i d’objectivitat en l’observació i, en tercer lloc,  esdevenir una eina eficient per a la planificació i la gestió del sistema logístic amb l’objectiu de poder donar suport al teixit econòmic i empresarial.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 177