Premis a l'Exportació de la Cambra de Girona

President Puigdemont: "Aquesta vegada sí que tenim les eines per liderar la revolució industrial i es diuen talent"

query_builder   7 juliol 2017 21:51

event_note Nota de premsa

President Puigdemont: "Aquesta vegada sí que tenim les eines per liderar la revolució industrial i es diuen talent"

 
·        El cap del Govern ha lliurat aquest vespre els Premis a l’Exportació de la Cambra de Comerç de Girona
 
·       Les empreses Aigua de Sant Aniol, Olot Meats, i Enprom Packaging han estat les guanyadores d’aquests guardons que reconeixen l’esforç per ser present als mercats internacionals
Premis a l'Exportació de la Cambra de Girona
El president Puigdemont amb els guardonats durant la cerimònia
 
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha lliurat aquest vespre els Premis a l’Exportació de la Cambra de Comerç de Girona. Les empreses Aigua de Sant Aniol, Olot Meats, i Enprom Packaging  han estat les guardonades, en reconeixement al treball per enfortir la seva presència en els mercats internacionals.
 
En el decurs de la seva intervenció, Carles Puigdemont ha fet una crida als empresaris a “prendre consciència que aquesta vegada sí que tenim les eines per liderar aquesta quarta revolució industrial”. I ha afegit “tenim una gran oportunitat com a país perquè les anteriors revolucions industrials van requerir uns elements que potser no teníem; ara sí que disposem de la matèria primera que es demana; tenim talent, capacitat i una manera d’entendre de fer negocis que abans no ens podíem imaginar”.
 
Per al cap del Govern, aquesta nova revolució industrial “no entén de països grans, el mercat és el món”, ha dit; per això, s’ha mostrat convençut que Catalunya pot ser a l’avantguarda perquè “tenim una manera d’entendre l’economia que fa que darrere d’un empresari hi hagi un exportador, és la nostra tradició”.
 
En aquesta línia, el president s’ha congratulat de les “excepcionals dades exportadores que podem ensenyar al món, amb un dinamisme i obertura a l’exterior superiors a la resta de l’Estat i a la mitjana europea”. Així, ha recordat que Catalunya ha batut per 6è any consecutiu el rècord d’exportacions, i en el cas de Girona per 7è any consecutiu, i que les empreses exportadores catalanes representen el 34% del total de l’Estat.
 
“Totes aquestes dades ens permeten ser raonablement optimistes“, ha declarat Carles Puigdemont. Tot i assegurar que encara no es pot dir que hem superat la crisi, “sí que n'estem sortint, amb comportaments millors, perquè les bases de creixement són sòlides”.
 
L’acte de lliurament d’aquesta XXII edició dels Premis a l’Exportació s’ha celebrat a l’Auditori de Girona, i ha comptat amb l’assistència de l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; del president de la Diputació de Girona, Pere Vila, i del delegat del Govern a Girona, Eudald Casadesús.  
 
 
Els Premis a l’Exportació reconeixen tres categories:
 
·         Iniciativa Exportadora, que ha guanyat Aigua de Sant Aniol. El jurat ha valorat la millora en les línies de producció i el llançament de nous formats que han permès el continuat creixement de la xifra de negoci al llindar de 5 M€ i del percentatge d'exportacions. Així mateix, s’ha valorat l'arribada a mercats especialment complicats com els Emirats Àrabs. Els principals països on exporten són els Estats Units amb un 24%, el Regne Unit amb un 22% i la Xina amb un 11%.
·         Projecció Internacional, que ha recaigut en Olot Meats, per la consolidació aconseguida durant els darrers anys assolint unes xifres d'exportació creixents, l'obertura de nous mercats a tercers països, i també la remodelació de bona part de les instal·lacions. Olot Meats Group té 1.200 treballadors amb seus a Olot, Juià, i Celrà, i factura prop de 520 M€, dels quals 347 provenen d’exportacions.Els seus principals mercats són la Xina amb un 45%, Hong Kong amb un 20% i el Vietnam amb un 11%.
·         Especial Innovació , per a Enprom Packaging. S’ha valorat l’estructura circular de l’empresa que té en compte la participació de tots els integrants de l’equip tècnic, la rellevant aliança comercial amb una empresa referent del sector a nivell mundial que li permet accedir a nous mercats internacionals gaudint de certificacions en R+D. També l’excel·lent evolució de la facturació i de les exportacions. Enprom Packaging té la seu a Sant Julià de Ramis, disposa de 24 treballadors i factura prop de 4 M€ amb un 50% d’exportació. Els seus principals mercats són Alemanya amb un 27%, els Estats Units amb un 25% i Portugal amb un 17%.
 
En el decurs de la cerimònia, s’ha fet també un reconeixement especial al Celler de Can Roca, per la seva labor d’internacionalització de les comarques gironines. El jurat ha premiat el seu bon treball, que ha estat exemple per la resta de sectors econòmics i ha permès obrir nous mercats a Girona i al conjunt de les comarques gironines, i així a la qualitat dels productes agroalimentaris de la demarcació.
Prèviament al lliurament, s’ha fet un homenatge a Narcís Puigvert, responsable de Comerç Exterior de la Cambra de Comerç de Girona, recentment traspassat.
 
Segell Girona Excel·lent
 
Com a colofó de l’acte, tindrà lloc també una presentació de productes del segell “Girona Excel·lent”. Aquest segell de qualitat agroalimentària, promogut per la Diputació de Girona i la Cambra de Comerç, té caràcter biennal i el seu objectiu és impulsar, fomentar i difondre els productes gastronòmics més destacats de les comarques gironines.

1  

Imatges

Premis a l'Exportació de la Cambra de Girona

Premis a l'Exportació de la Cambra de Girona 791