Santi Vila

Santi Vila: "La futura llei de cambres es posarà a exposició pública a partir del setembre"

El Parlament de Catalunya ha convalidat avui el decret llei per regular els processos electorals d'aquests organismes

query_builder   13 juliol 2017 12:45

event_note Nota de premsa

Santi Vila: "La futura llei de cambres es posarà a exposició pública a partir del setembre"

El Parlament de Catalunya ha convalidat avui el decret llei per regular els processos electorals d'aquests organismes

 

El conseller durant la seva intervenció
El conseller durant la seva intervenció

El conseller d’Empresa i Coneixement, Santi Vila, ha mostrat avui la seva confiança que l’avantprojecte de llei de Cambres Oficials de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de Catalunya “surti a exposició pública el proper mes de setembre, sigui aprovat pel Govern i es pugui així iniciar el corresponent tràmit parlamentari”. El conseller ha fet aquest anunci durant el debat per convalidar el decret llei, aprovat recentment pel Consell Executiu, que adapta el marc legal de les cambres pel que fa als seus processos electorals.

 
En aquest sentit, el titular d’Empresa ha recordat que l’adaptació legislativa convalidada avui introdueix “les mesures imprescindibles” perquè les cambres puguin celebrar els seus respectius comicis. En resum, el nou Decret introdueix modificacions en el règim electoral d’aquests organismes a nivell de: la composició dels seus plens organismes, el mètode per elaborar els censos electorals i la limitació de mandats dels presidents. L’aprovació d’aquesta normativa permetrà a les cambres implementar les adaptacions escaients en els seus censos per poder afrontar el procés electoral definit per l’Estat, que s’inicia el proper mes d’octubre.
 
Plens plurals d’un màxim de 60 membres
 
El nou règim electoral que defineix el Decret Llei estableix que els plens de les Cambres puguin tenir entre 10 i 60 membres, designats a través de tres vies. D’entrada, un mínim de dos terços del total triats mitjançant sufragi universal d’entre representants dels diferents sectors econòmics representats a cada cambra. Un altre 10% correspon a propostes, per part de les organitzacions empresarials més representatives, de persones de reconegut prestigi en la vida econòmica de l’àmbit de la cambra. I per últim, la resta de vocals seran representants d’aquelles empreses que adoptin un compromís d’aportació econòmica a la cambra.
 
Per últim, el nou Decret Llei introdueix una limitació major dels mandats per als presidents de les cambres, passant de tres a dos. Tanmateix, el Decret també inclou una disposició transitòria que deslliura d’aquest límit a aquelles persones que hagin exercit el càrrec durant dos mandats consecutius en el moment de l’entrada en vigor de la normativa. En aquests casos excepcionals, les persones afectades podran ser reelegides per a un últim mandat consecutiu.    
 
 
------------------------
 
Segueix-nos a les xarxes:
 
 
 
i canal Youtube https://www.youtube.com/user/sapscom