_

El conseller Comín visita el Dr. Pi i Sunyer a Nova York i coneix un estudi de salut i estils de vida al Bronx

El catedràtic en medicina i destacat investigador en obesitat, nutrició i diabetis ha acceptat formar part del Consell Assessor del Pla estratègic de Recerca i Innovació en Salut

query_builder   19 juliol 2017 16:39

event_note Nota de premsa

El conseller Comín visita el Dr. Pi i Sunyer a Nova York i coneix un estudi de salut i estils de vida al Bronx

El catedràtic en medicina i destacat investigador en obesitat, nutrició i diabetis ha acceptat formar part del Consell Assessor del Pla estratègic de Recerca i Innovació en Salut

El conseller Comín, amb el Dr. Pi i Sunyer, Cristina Nadal i Albert Barberà.
El conseller de Salut, Antoni Comín, la Directora de l'Àrea assistencial del Servei Català de la Salut, Cristina Nadal, i el Director General de Recerca, Albert Barberà, van visitar ahir el Dr. Xavier Pi-Sunyer, catedràtic de medicina de la Columbia University i destacat investigador en obesitat, nutrició i diabetis. De la mà del Dr. Pi-Sunyer, la delegació del Departament de Salut a Nova York va tenir l'oportunitat de visitar diferents laboratoris de recerca, un laboratori-cuina centrat en l'àmbit de la nutrició que elabora dietes específiques per als diferents estudis que s'hi desenvolupen, així com les plantes d'hospitalització de l'àrea de recerca clínica on ingressen persones voluntàries per sotmetre's a estudis per entendre la fisiopatologia de les malalties en l'àmbit de l'endocrinologia.

Posteriorment, Antoni Comín va recórrer diferents espais del New York Presbyterian Hospital, que amb gairebé mil llits d'hospitalització és el més gran de la ciutat, el nou edifici de la Columbia Medical School, que compta amb més de 3.500 professors, així com la recentment inaugurada Escola d'Infermeria de la mateixa universitat.

Finalment, el conseller de Salut va proposar al Dr. Pi-Sunyer formar part del cercle internacional del Consell Assessor del Pla estratègic de Recerca i Innovació en Salut (CAPRIS), una invitació que va ser acceptada.

A la tarda, i després de visitar la Delegació de la Generalitat de Catalunya a Nova York, la delegació es va desplaçar al districte del Bronx per conèixer l'Hispanic Community Health Study de la mà de les doctores Sara González i Carmen Isasi, investigadores de l'Albert Einstein College of Medicine. Aquest estudi epidemiològic és el més gran i ambiciós fet fins ara als Estats Units sobre la prevalença de factors de risc cardiovascular en la població llatina relacionats amb estils de vida, hàbits nutricionals, activitat física, i predisposició genètica. L'equip del Departament de Salut va intercanviar impressions sobre diversos aspectes de salut comunitària desplaçant-se per diferents espais del Bronx on l'estudi desenvolupa el seu treball de camp.

Finalment, es van explorar diverses línies de col·laboració en el marc dels diferents programes que el Departament de Salut desenvolupa en la prevenció de l'obesitat infantil i la promoció de la salut.
 
Avui, reunió amb el Dr. Baselga
Avui dimecres, a les 18:30 hora local de la costa est dels Estats Units, el conseller Comín atendrà els mitjans de comunicació amb motiu d’una reunió de treball que mantindrà amb el Dr. Josep Baselga, director del Memorial Sloan-Kettering, i amb altres responsables de l'hospital, un dels centres líders a nivell mundial en el camp de la recerca oncològica, per acordar diferents línies de col·laboració entre la institució i Catalunya en la lluita contra el càncer.

1  

Imatges

Foto1

Foto1 2466