Generalitat

President Puigdemont: "Volem ser líders de la quarta revolució industrial i tenim la matèria primera per ser-ho"

query_builder   20 juliol 2017 20:29

event_note Nota de premsa

President Puigdemont: "Volem ser líders de la quarta revolució industrial i tenim la matèria primera per ser-ho"

  • El cap de l’Executiu ha lliurat les distincions PAU 2017 als 412 estudiants que han obtingut una qualificació d’Excel·lent en les proves d’accés a la universitat del juny
 
  • El conseller d’Empresa i Coneixement afirma que “la millor carta de presentació per a Catalunya és ser un país excel·lent”
El president Puigdemont i el conseller Vila han lliurat les distincions PAU 2017
El president durant el lliurament. Autor: Jordi Bedmar
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha afirmat aquesta tarda durant l’acte de lliurament de les distincions PAU 2017 que Catalunya compta amb “l’excel·lència” i “la matèria primera” per liderar la quarta revolució industrial. “Volem ser líders d’aquesta revolució i en tenim la matèria primera”, perquè “comptem amb el teixit, els centres de recerca, les universitats, i la manera de créixer i de fer-ho bé és amb aquesta suma d’interessos”, ha afirmat. Acompanyat del conseller d’Empresa i Coneixement, Santi Vila, el president ha lliurat les distincions als 412 estudiants que han obtingut una qualificació d'Excel·lent en les proves d'accés a la universitat (PAU) del mes de juny passat. Es tracta dels estudiants que han obtingut una nota igual o superior a 9.
 
El cap del Govern ha felicitat els estudiants guardonats aquest vespre, perquè “gràcies al vostre talent i al vostre compromís aquest país pot aportar coses pròpies i genuïnes en aquesta revolució industrial”. “Cal el màxim rigor, consciència i vocació perquè allò que fem aquí no es quedi només a casa”, ha afirmat, i ha insistit en la importància d’“estar interconnectats amb el món, però aportant allò que és genuí al país”. “Confiem molt en vosaltres, el país sencer confia en vosaltres”, ha reblat.
 
En els mateixos termes s’ha expressat el conseller d’Empresa i Coneixement, qui ha destacat l’“excel·lència” dels estudiants guardonats. “Si vosaltres excel·liu, aquest país excel·lirà i la millor carta de presentació per a Catalunya és ser un país excel·lent”, ha manifestat Santi Vila. I ha insistit: “Catalunya no té grans recursos naturals, però té la seva gent, que té molt de talent”.
 
A més del president Puigdemont i del conseller Vila també han participat en l’acte el secretari d’Universitats i Recerca, Arcadi Navarro; el secretari general d’Empresa i Coneixement, Pau Villòria, i la coordinadora de les PAU a Catalunya, Pilar Gómez.
 
En total més de 27.000 estudiants s’han presentat enguany a les PAU del juny.
 
 
Les distincions

La Generalitat va crear aquests guardons, el 2001, amb la finalitat de premiar els alumnes que havien obtingut millors resultats en les PAU. Els set estudiants amb millor nota han rebut, a més del diploma acreditatiu, un obsequi especial.
 
Enguany la nota més alta és 9,80 i l’han obtinguda quatre noies: una alumna de Girona, de l’institut Santiago Sobrequés Vidal; una alumna de Manresa, de l’institut Pius Font i Quer, i dues alumnes de Barcelona ciutat, de l’escola Santa Teresa Ganduxer i d’Aula Escola Europea, respectivament. També a Lleida han empatat amb la nota més alta, un 9,50: dos alumnes de l’Institut Samuel Gili Gaya de la capital del Segrià i una alumna de l’escola Arrels II d’Oliana. A la demarcació de Tarragona la nota més alta ha estat un 9,75 i l’ha obtinguda un alumne de l’institut Antoni Martí Franquès.
 
 
Els guardonats
 
Dels 412 guardonats, 234 són noies i 178 nois. 202 procedeixen de centres públics i 210 de centres concertats/privats.

3  

Imatges

El president durant el lliurament

El president durant el lliurament 1976

Fotografia de grup

Fotografia de grup 3103

El president durant la seva intervenció

El president durant la seva intervenció 1914