El conseller Rull amb el director de l'ACA, Jordi Agustí, i l'alcalde de Talamanca, Josep Tarín.

El conseller Rull inaugura la depuradora de Talamanca, la dissetena en servei a la comarca del Bages

query_builder   22 juliol 2017 13:34

event_note Nota de premsa

El conseller Rull inaugura la depuradora de Talamanca, la dissetena en servei a la comarca del Bages

  • La planta, amb una inversió superior als 834.100 euros, té capacitat per tractar 200 m3/dia, equivalent a una població de 1.150 habitants

 

  • Les depuradores actives al Bages garanteixen sanejar les aigües residuals de més del 95% de la població de la comarca

 

  • Rull: “La posada en servei d’aquesta depuradora significa el desbloqueig d’una desena d’actuacions de sanejament a la Catalunya central que havien quedat interrompudes per la crisi econòmica”
El conseller Rull amb el director de l'ACA, Jordi Agustí, i l'alcalde de Talamanca, Josep Tarín.
El conseller Rull amb el director de l'ACA, Jordi Agustí, i l'alcalde de Talamanca, Josep Tarín.
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, acompanyat per la delegada del Govern a la Catalunya central, Laura Vilagrà, el director de l’Agència Catalana de l’Aigua, Jordi Agustí, i l’alcalde de Talamanca, Josep Tarín, entre d’altres autoritats, ha inaugurat avui la depuradora de Talamanca, al Bages.
 
La planta, que ha suposat una inversió superior als 834.100 euros, és de tipus biològic amb aireació perllongada i amb capacitat per tractar 200 m3/dia, equivalent a una població de 1.150 habitants. Els treballs també han comportat la construcció de prop d’un quilòmetre de xarxa de col·lectors en alta. L’aigua degudament depurada es retornarà al torrent Güell.
 
El conseller Rull ha destacat que “inversions d’aquest tipus, a més de suposar una millora mediambiental en una zona propera al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, contribueixen a potenciar els equipaments del municipi i evitar el seu abandó”.
 
Més del 95% de població sanejada
 
La comarca del Bages disposa de 17 depuradores en servei, que garanteixen el sanejament de més del 95% de la seva població. Les plantes actives són: Avinyó, Balsareny, Cardona, Castellbell i el Vilar, Castellnou de Bages, Castellnou de Bages/la Figuerola, Manresa, Monistrol de Montserrat, Mujal, Navarcles/Sant Fruitós de Bages/Santpedor, Navàs, el Pont de Vilomara, Sallent/Artés, Sant Feliu Sasserra, Sant Salvador de Guardiola i Súria, a més de l’esmentada en aquesta nota de premsa.
 
L’actual planificació hidrològica contempla fins el 2021 una inversió d’uns set milions d’euros en actuacions de sanejament al Bages. Concretament, hi ha previstes quatre actuacions: el sanejament del nucli de Valls de Torruella Nord (Sant Mateu de Bages), la variant del col·lector en alta entre Manresa i Sant Joan de Vilatorrada, la nova depuradora de Balsareny amb reducció de nutrients i l’optimització del sistema de sanejament de Monistrol de Montserrat.
 
516 depuradores a Catalunya
 
A més, en els propers anys també s’impulsaran diverses actuacions de sanejament a la Catalunya central que a causa de la crisi econòmica i dels problemes financers de l’empresa adjudicatària van quedar interrompudes. El conseller Rull ha emfatitzat que “la posada en servei de la depuradora de Talamanca significa el desbloqueig d’una desena d’actuacions de sanejament a la Catalunya central que havien quedat interrompudes per la crisi econòmica”, entre les quals destaquen les actuacions de sanejament a Borredà, Avià, Rajadell, Sant Mateu de Bages, Vilada, Santa Maria d’Oló, Sant Julià de Cerdanyola i la Coma i la Pedra. Algunes d’elles (com és el cas d’Avià) ja s’han reiniciat, altres estan a punt d’iniciar-se (Borredà) i la resta s’està treballant per activar-les el més aviat possible.
 
Amb l’activació de la depuradora de Talamanca són 516 les estacions depuradores actives a Catalunya, que garanteixen el sanejament del 97,1% de la població catalana.

4  

Imatges

Foto 1

Foto 1 216

Foto 2

Foto 2 311

Foto 3

Foto 3 260

Foto 4

Foto 4 239

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 54