CEO

Segons els resultats de l'enquesta del CEO

Les universitats tornen a ser per segon any consecutiu les institucions millor valorades de Catalunya

El conseller Vila destaca que "el millor resultat de les nostres universitats és el grau de reconeixement constant que n'obtenen de la societat catalana"

query_builder   25 juliol 2017 13:18

event_note Nota de premsa

Segons els resultats de l'enquesta del CEO

Les universitats tornen a ser per segon any consecutiu les institucions millor valorades de Catalunya

El conseller Vila destaca que "el millor resultat de les nostres universitats és el grau de reconeixement constant que n'obtenen de la societat catalana"

CEO universitats
Per segon any consecutiu, les universitats tornen a ser les institucions millor valorades de Catalunya segons els resultats del Baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) corresponent a la segona onada de 2017. A més, les universitats milloren la puntuació de l’any passat, passant d’una valoració de 6,47 a l’actual de 6,51. Aquesta puntuació és el resultat a la pregunta de l'enquesta que fa referència al grau de confiança que mereixen diferents institucions del país i on es demana al ciutadà que les valori en una escala del 0 (cap confiança) a 10 (molta confiança).
Les universitats se situen, així, al capdavant de les 19 institucions valorades amb una puntuació d'un 6,51 i es posicionen unes dècimes per davant de la segona institució més ben valorada, els Mossos d'Esquadra (6,24). Amb aquests resultats, totes dues institucions són les úniques que aconsegueixen una puntuació per sobre de 6. 
 
El conseller d’Empresa i Coneixement, Santi Vila, ha expressat la seva satisfacció per aquesta valoració manifestant que “el millor resultat que poden obtenir les nostres universitats és el reconeixement i agraïment constant que en fa la societat catalana”. Per al conseller, aquest fet demostra que “a Catalunya ja ha quallat la importància de la recerca i el coneixement com a factors primordials de riquesa i progrés per al país i això és propi de societats madures i avançades”.
 
En la mateixa línia s’ha expressat també el secretari d’Universitats i Recerca, Arcadi Navarro: “les universitats són un pilar fonamental de la societat que volem per a nosaltres i les futures generacions i, de la mateixa manera que la ciutadania, el Govern reconeix la seva importància i contribueix al seu esforç com a generadores de talent” ha dit.
 
També s'ha mostrat molt satisfet per la valoració ciutadana que demostra que “la gent és conscient que Catalunya té un extraordinari potencial humà que ha de fer possible en el futur Estat que volem construir una economia basada en el coneixement".
 
El sistema universitari de Catalunya està format per 12 universitats –7 públiques, 4 privades i 1 no presencial– que paral·lelament a l'activitat docent –amb més de 240.000 estudiants i una oferta de prop d'un miler de titulacions–, tenen un pes molt important en recerca. Una doble missió reconeguda a nivell internacional en les més prestigioses classificacions que, així mateix destaquen que Catalunya és un país socialment equilibrat amb universitats compactes i de qualitat ja que som el tercer país europeu amb una major proporció d’estudiants matriculats en universitats ben posicionades en els rànquings internacionals.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 252