TURISME

El conseller Vila confirma que la Generalitat es personarà en la causa contra els responsables de l'atac al Bus Turístic

Vila admet que el turisme genera externalitats negatives, però "s'han de combatre a través de la bona gestió i no amb discursos genèrics i farcits de tòpics"

query_builder   31 juliol 2017 12:29

event_note Nota de premsa

TURISME

El conseller Vila confirma que la Generalitat es personarà en la causa contra els responsables de l'atac al Bus Turístic

Vila admet que el turisme genera externalitats negatives, però "s'han de combatre a través de la bona gestió i no amb discursos genèrics i farcits de tòpics"

El conseller d’Empresa i Coneixement, Santi Vila, ha assenyalat que “no hi ha ni un sol ciutadà sensat que veu bé una acció violenta d’aquestes característiques i com a Govern l’hem de reprovar del tot”.
 
El conseller d’Empresa i Coneixement, Santi Vila, ha confirmat avui, en declaracions al programa El Món a Rac1, que la Generalitat es personà en els propers dies en la causa contra els responsables de l’atac al bus turístic de TMB  que es va produir el passat dijous a Barcelona. El conseller Vila ha assenyalat que “tan bon punt l’Ajuntament o TMB formalitzi la denúncia, nosaltres començarem el procediment i ens personarem en la causa perquè, més enllà de la gravetat i la temeritat de l’acció, la llei de turisme també ens reclama que, com a Govern, vetllem pels nostres visitants i garantim la promoció de Catalunya com marca turística de qualitat”.
 
El conseller Vila ha assenyalat que aquesta va seruna acció violenta, intimidatòria i organitzada que esta tipificada com a delicte molt greu”, i demana a l’organització política Arran, que ha reivindicat l’autoria dels fets, quereflexioni i asseguri que aquest fet gravíssim no es tornarà a repetir”.
 
“No hi ha ni un ciutadà sensat que veu bé una acció violenta d’aquestes característiques, i això s’ha de reprovar del tot”, ha ressaltat el conseller, que a més ha afegit que “la defensa d’unes conviccions ideològiques, socials i polítiques no es poden fer mai  a través de la violència i la intimidació. “Hi ha una ratlla que no es pot passar mai”, ha remarcat Vila.
 
El conseller Santi Vila ha manifestat queBarcelona i Catalunya deu moltíssim al turisme, no només des del punt de vista econòmic, si no també pels valors de tolerància o culturals que ens han aportat i això ho hem de preservar”. Al mateix temps, però, ha admès que l’activitat turística genera unes externalitats negatives que poden ocasionar molèsties ciutadanes. És per això, segons Vila, que cal fugir dels “discursos genèrics i ple de tòpics” i, en canvi, treballar en fer una “bona gestió del turisme per fer front a les possibles externalitats negatives que genera”.
 
El conseller ha recordat que des del Govern “ja s’han aplicat mesures importants com l’impost sobre les estades turístiques, que també ha de servir per minimitzar els efectes negatius de l’activitat”, i ha recordat que ja són moltes les ciutats catalanes que, a través dels seus ajuntaments, “fan una bona gestió turística amb el compliment de les ordenances de civisme i convivència o amb regulacions a l’entorn dels habitatges d’ús turístic”.