Vila s'ha reunit amb empresaris del sector turístic de Calella

Santi Vila: "Els turistes gasten més que mai a Catalunya i es consolida l'aposta per la qualitat per davant de la quantitat"

query_builder   3 agost 2017 14:18

event_note Nota de premsa

Santi Vila: "Els turistes gasten més que mai a Catalunya i es consolida l'aposta per la qualitat per davant de la quantitat"

 

  • Catalunya és capdavantera a l’Estat en la despesa del turisme internacional, que durant el primer semestre de 2017 ha gastat 8.187 milions d'euros al país, un 14,8% més que l’any passat

 

El conseller s'ha reunit amb empresaris del sector turístic de Calella
El conseller s'ha reunit amb empresaris del sector turístic de Calella
El conseller d’Empresa i Coneixement, Santi Vila, ha valorat avui de forma molt positiva les dades de l’enquesta de despesa turística Egatur, que situa Catalunya com la capdavantera a l’Estat en la despesa del turisme internacional. Segons aquest estudi, els visitants estrangers van gastar a Catalunya durant el primer semestre de 2017 un total de 8.187 MEUR, la qual cosa representa un increment de gairebé el 15% respecte el mateix període de l’any passat.
 
Vila ha celebrat que “els turistes gastin més que mai a Catalunya” i ha destacat que aquest increment en la despesa “està directament relacionat amb l’aposta estratègica que el Govern, d’acord amb el sector privat, està fent per l’excel·lència i la qualitat”. “Som un país que és un referent mundial en matèria turística, que ha sabut fer del turisme una oportunitat i incorporar-lo a la història de la modernització de Catalunya”, ha afegit Santi Vila.
 
El conseller d’Empresa i Coneixement ha insistit en què actualment els esforços s’han de centrar “en mantenir aquesta aposta per la qualitat per davant de la quantitat” i ha recordat que les principals empreses del sector “ja han intuït que s’ha de crear valor des dels valors, centrant-se en l’excel·lència i la sostenibilitat, que no només ha de ser ambiental, sinó també social”.
 
Vila, en declaracions als mitjans de comunicació, ha admès que ens el darrers anys “les polítiques públiques han accentuat molt les dinàmiques de promoció”, però ha recordat als ajuntaments i al sector privat que “també cal invertir en gestió per minimitzar les externalitats negatives que genera l’activitat”.
 
El conseller considera que actualment “hi ha alguns consistoris que no han sabut ni saben gestionar l’oportunitat que suposa el turisme i ara pateixen incidències, mentre que a d’altres municipis els hi estan sortint bé les coses perquè estan fent gestió amb el turisme”. En aquest sentit ha posat com a exemple les polítiques locals per incentivar la reconversió hotelera, les regulacions urbanístiques, la regulació d’activitats o el compliment de les ordenances de civisme i convivència. “Quan es produeixen externalitats negatives, amb crítiques populistes i demagògiques no es fa res, sinó que cal actuar i gestionar i harmonitzar els interessos públics i privats”, ha assenyalat el conseller d’Empresa i Coneixement.
 
Santi Vila ha fet aquestes declaracions durant una visita institucional a Calella (Maresme), on s’ha reunit amb l’Ajuntament i responsables del sector turístic. Precisament, el conseller ha posat el municipi com a exemple de gestió del model turístic ja que “ha sabut jugar fort la carta de la qualitat, amb una millora de l’oferta cultural i d’oci que l’ha convertit en un destí d’excel·lència que s’ha sabut renovar i adaptar als nous temps”.