Rull: "Estem fent un exercici de responsabilitat i ens abocarem a resoldre el conflicte a l'aeroport del Prat"

query_builder   14 agost 2017 12:01

event_note Nota de premsa

Rull: "Estem fent un exercici de responsabilitat i ens abocarem a resoldre el conflicte a l'aeroport del Prat"

  • El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, i el director de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball, Enric Vinaixa, i el director general de la Policia, Pere Soler, participaran aquesta tarda en la comissió de seguiment de l’aeroport a la Delegació del Govern
 
  • El conseller Rull afirma que en el conflicte “l’Estat ha fallat, ha actuat massa tard i hem perdut 15 dies” i advoca perquè activi l’arbitratge al més aviat possible
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha posat de relleu que “el Govern de la Generalitat farà un exercici de responsabilitat; l’està fent, i ens abocarem a resoldre el problema” derivat de la vaga dels treballadors del control de seguretat a l’aeroport de Barcleona-el Prat. En una entrevista aquest matí a Catalunya Ràdio, Rull ha advocat perquè l’Estat dicti al més aviat possible un laude d’arbitratge obligatori.
 
El conseller Rull ha afirmat que cal “que s’acabi aquest conflicte laboral i que els ciutadans que han d’anar a l’aeroport ho puguin fer en unes condicions lògiques i raonables”. En aquest sentit, ha remarcat que l’Estat, com a titular de l’aeroport del Prat, “ha fallat; ha actuat massa tard”, motiu pel qual “hem perdut 15 dies” en la resolució del problema.
 
Ara que la vaga ha passat a ser indefinida i de 24 hores, “aquesta situació no es pot eternitzar perquè afecta una infraestructura estratègica en un mes, l’agost, que afecta d’una manera molt clara les persones i l’economia i la reputació de l’aeroport”. Així, ha advocat perquè s’activi la via de l’arbitratge, tot remarcant que “no és una imposició unilateral sinó la voluntat d’escoltar les parts”. Rull ha manifestat la necessitat de conjugar el dret de vaga dels treballadors “amb el dret de moviment de les persones”.
 
El conseller Rull, juntament amb el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, el director de Relacions Laboral i Qualitat en el Treball, Enric Vinaixa, i el director general de la Policia, Pere Soler, participaran aquesta tarda en la comissió de seguiment de la situació de l’aeroport del Prat, a la Delegació del Govern de l’Estat a Barcelona.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 50