President Puigdemont: "Hem de seguir sent una societat oberta i acollidora, que viu bé amb les diferències"

query_builder   18 agost 2017 10:23

event_note Nota de premsa

President Puigdemont: "Hem de seguir sent una societat oberta i acollidora, que viu bé amb les diferències"

 
 
·        El cap del Govern fa una crida a la “normalitat”, perquè “canviar la nostra manera de ser seria un triomf del terrorisme”
 
·        Puigdemont demana “confiança i esperança” en el cossos policials “que han demostrat que estan sobradament preparats”
 
·        El president titlla “d’ús miserable del dolor” aquelles declaracions que utilitzen la tragèdia amb fins polítics
 
Entrevista a Rac1
El president Puigdemont durant un moment de l'entrevista aquest matí a Rac1
 
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha afirmat sentir-se “commogut, però obligat a tenir la màxima serenitat” per poder fer millor la feina, en referència als atemptats que ha viscut la capital catalana, i ha fet una crida a la “normalitat, que és la millor confirmació del nostre estil de vida, la nostra manera de continuar sent una societat oberta, d’acollida, i que viu bé les diferències”.
 
El cap del Govern ha demanat als ciutadans “confiança i esperança en els nostres cossos policials, en el nostre sistema de salut i en el nostre teixit social, perquè aquesta és una situació que revertirem”. Puigdemont ha fet aquestes declaracions en les entrevistes que ha realitzat aquest matí a diferents mitjans de comunicació.
 
“Sortirem reforçats –ha afegit el president- i amb l’esperança que estem construint una societat que és correcte, que és la que volem, convivencial, de llibertat, i que qualsevol canvi d’aquesta manera de com volem construir la nostra societat seria un triomf del terrorisme”.
 
El cap de l’Executiu ha insistit que “no han atemptat contra el turisme, sinó contra una manera de viure”, i per això ha expressat el seu desig que “no canviï la nostra manera de com volem ser i de com volem que sigui concebuda la nostra capital al món”.
 
En aquesta línia, el president ha assegurat que “ha quedat demostrat que la policia de Catalunya està sobradament preparada”. “Ens sentim orgullosos dels mossos”, ha dit, i  “si alguna cosa ha canviat a partir d’aquests fets, és que aquella gent que tenia algun dubte de si teníem la policia adequada, l’ha esvaït”, ha continuat.
 
Carles Puigdemont ha titllat “d’ús miserable del dolor” aquelles declaracions que utilitzen la tragèdia per a qüestions polítiques. “Si alguna cosa ha quedat demostrada quan s’han produït situacions semblants a altres ciutats del món és la solidaritat de la societat catalana” ha subratllat el president, i també “el compromís i l’eficàcia de la nostra policia en el combat contra el terrorisme”.
 
Per això, el president ha assegurat que “els mossos s’han guanyat poder ser a tot arreu on sigui necessari com a policia”. “El camí correcte és enfortir el màxim possible la nostra policia; quan demanem més places ho fem amb raó, i quan reclamem que formin part dels organismes adients és perquè creiem que és una bona manera de lluitar contra el terrorisme”, ha manifestat.
 
El president ha afirmat que el dispositiu de les forces de seguretat continua obert i que “la nostra prioritat és l’atenció a les víctimes, algunes de les quals són estrangeres i estem oferint la màxima informació al circuït consolat”, però ha tornat a insistir en la necessitat de respondre amb la màxima normalitat, perquè “no podem convertir els carrers en presons”.

1  

Imatges

Foto enrtrevista

Foto enrtrevista 1592