El president Puigdemont, en un moment de l'entrevista

President Puigdemont: "Ens van voler derrotar a Barcelona i els vam guanyar a Cambrils"

query_builder   20 agost 2017 23:43

event_note Nota de premsa

President Puigdemont: "Ens van voler derrotar a Barcelona i els vam guanyar a Cambrils"

  • En una entrevista al programa El Objetivo, de la Sexta, el cap de l’Executiu ha remarcat la seva gratitud als Mossos d’Esquadra, que “han salvat moltes vides”
  • Carles Puigdemont ha assegurat que en aquests moments “la nostra absoluta i única prioritat és atendre les víctimes i perseguir els criminals”
El president Puigdemont, en un moment de l'entrevista
El president Puigdemont, en un moment de l'entrevista
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha insistit aquesta nit en el seu agraïment a la tasca dels Mossos d’Esquadra en la lluita contra el terrorisme i ha assegurat que “ens van voler derrotar a Barcelona i els vam guanyar a Cambrils”. “La gent va anar a dormir consternada, però es va aixecar determinada, convençuda i amb esperança que guanyarem”, ha reblat.
 
El cap de l’Executiu ha expressat la seva gratitud a aquest Cos durant una entrevista en directe al programa El Objetivo, de la Sexta, que dirigeix i presenta la periodista Ana Pastor. Carles Puigdemont ha explicat que quan va anar a la comissaria de Cambrils va parlar amb l’agent que va abatre els terroristes i amb els seus companys, que “es van jugar la vida”, i els va traslladar “un missatge de gratitud, fent també de portaveu de molta gent de Catalunya que sent el mateix, perquè havien salvat moltes vides amb el seu gest”.
 
El president Puigdemont ha remarcat també que en aquests moments “la nostra absoluta i única prioritat és atendre les víctimes, perseguir els criminals, desarticular aquest comando i veure com podem actuar en les arrels de tanta maldat”. Amb aquestes paraules ha respost Ana Pastor quan li ha preguntat sobre com pot afectar el que ha passat al referèndum de l’1 d’octubre. “Em va molestar molt que es volgués barrejar una cosa amb l’altra, perquè no té res a veure”, ha afegit en referència al que han publicat alguns mitjans de comunicació.


Crida a participar en la manifestació de dissabte

En un altre moment de l’entrevista, respecte a la decisió de la CUP de no anar a la manifestació de dissabte en contra del terrorisme, el cap del Govern ha afirmat que “s’equivoquen i és molt lamentable”. Després d’insistir que “els atemptats no han de canviar la nostra forma d’entendre la societat, que és oberta, que ens agraden les discrepàncies i volem conviure amb el diferent”, ha fet notar que “no serem nosaltres qui diem que la manifestació té reservat el dret d’admissió”.
 
Per això, ha volgut convidar a anar-hi “tothom qui es vulgui solidaritzar, al marge del que pensin, d’on vinguin, o de si son monàrquics o republicans”. “Tothom hi ha de ser”, ha insistit, i ha fet una crida a aquells que creguin que no hi han de ser a què “s’ho replantegin i pensin en les víctimes i que aquest gest també contribueix a la lluita contra el terrorisme”, perquè “quan els que tenen el propòsit d’alterar la nostra normalitat es topen amb el fet que la societat respon amb absoluta normalitat aquí comencem a guanyar”.
 
“No és just projectar una ombra de sospita sobre la comunitat musulmana”

Durant l’entrevista, el cap del Govern també ha recordat que a Catalunya hi ha 200.000 marroquins que “treballen, porten els fills a l’escola i expressen la seva fe amb normalitat i naturalitat” i ha afirmat que “no és just que sobre aquest col·lectiu de persones que contribueixen al desenvolupament del país es projecti una ombra de dubte o de sospita”.
 
En aquesta mateixa línia, el president ha posat en relleu que el terrorisme gihadista és “un fenomen global, que han patit altres ciutats” i ha assenyalat que “no existeix un procés de radicalització de la comunitat musulmana al nostre país”.