Compareixença atemptats

President Puigdemont: "Els Mossos fa temps que s'havien guanyat per mèrit propi ser presents als organismes internacionals de seguretat. Això ja no ho discuteix ningú"

query_builder   21 agost 2017 20:59

event_note Nota de premsa

President Puigdemont: "Els Mossos fa temps que s'havien guanyat per mèrit propi ser presents als organismes internacionals de seguretat. Això ja no ho discuteix ningú"


  • El cap del Govern anuncia en roda de premsa que la policia catalana ha abatut l’autor de l’atemptat de Barcelona
 
  • Carles Puigdemont agraeix “l’eficient, discreta i professional” tasca de la policia i la coordinació amb la resta de forces de seguretat de Catalunya i de l’Estat
 
  • El president assegura que la incorporació de ple dret de la policia catalana a l’Europol incrementarà la seguretat al nostre país, “una de les prioritats del Govern”
Compareixença atemptats
El president Puigdemont amb el conseller d'Interior i el major dels Mossos a la compareixença informativa. Autor: Jordi Bedmar.
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha confirmat aquesta tarda, en roda de premsa, al Palau, que els Mossos d’Esquadra han abatut, poc abans de les 5 de la tarda, Younes Abouyaaqoub, el conductor de la furgoneta i autor material de l’atemptat de Barcelona que dijous va provocar la mort de 14 persones.
 
El cap del Govern, que ha comparegut amb el conseller d’Interior, Joaquim Fornm, i amb el major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, ha agraït “l’eficient tasca dels Mossos” feta, ha dit “amb una gran discreció i professionalitat i amb estreta col·laboració i coordinació amb la resta de forces de seguretat de Catalunya i de l’Estat”.
 
Carles Puigdemont ha volgut subratllar, en resposta a les preguntes dels periodistes, que “nosaltres ja teníem clar, molt abans d‘aquest trist episodi, que la policia de Catalunya s’havia guanyat per mèrit propi, i també per competències estatutàries, el dret d’estar present tant als organismes de l’Estat com als  internacionals on es gestiona  informació sensible i critica sobre seguretat, per poder així prestar la seva tasca amb eficàcia”. “Això ja no ho discuteix ningú”, ha reblat.
 
El president  ha afirmat que ara “es fa evident que aquella petició que vam fer tenia tot el sentit del món”, i s’ha mostrat convençut que “a partir que el Mossos d’Esquadra s’incorporin de ple dret a tot el treball de l’Europol, això també ha de repercutir en un increment de la seguretat del nostre país, que és una de les prioritats del nostre Govern”.
 
El cap de l’Executiu ha explicat també durant la roda de premsa que ha informat de l’operació policial d’aquesta tarda al president Rajoy, “amb qui hem estat en contacte des del primer moment dels atemptats”.
 
Operació policial
 
Durant la compareixença informativa, el major dels Mossos ha donat els detalls de l’operació policial que ha tingut lloc aquesta tarda. Així, ha explicat que la captura del terrorista ha estat possible, d’una banda, a la identificació visual que han fet dos comandaments de la comissaria de Vilafranca del Penedès que han vist Abouyaaqoub prop d’una benzinera, i a una trucada d’una ciutadana que l’ha identificat també a la mateixa zona.
 
Josep Lluís Trapero ha assegurat també que, tot i que les 12 persones que conformaven la cèl·lula terrorista han estat detingudes o mortes, no es dona per tancada l’operació, i s’obre el ventall  de la investigació a nivell internacional.
 
El major també ha confirmat, després de la anàlisi de l’ADN, que l’immam  de Ripoll va morir en l’explosió d’Alcanar.

2  

Imatges

Foto compareixença (1)

Foto compareixença (1) 1128

Foto compareixença (2)

Foto compareixença (2) 782