La Junta Local de Seguretat de Barcelona acorda mesures per reforçar la coordinació policial i els dispositius a l'espai públic

query_builder   23 agost 2017 13:32

event_note Nota de premsa

La Junta Local de Seguretat de Barcelona acorda mesures per reforçar la coordinació policial i els dispositius a l'espai públic

·       Ajuntament, Generalitat i Govern de l'Estat feliciten els cossos de seguretat i d'emergència en la resposta donada a l'atemptat terrorista a la Rambla de Barcelona i la coordinació entre tots ells
 
·       Les tres administracions acorden reforçar els dispositius policials a l'espai públic, especialment a les zones que puguin ser considerades més sensibles i en els espais de gran afluència
 
Foto
La Junta Local de Seguretat de Barcelona s’ha reunit aquest matí a l’Ajuntament de forma extraordinària després de l’atemptat terrorista a la Rambla. L’alcaldessa, Ada Colau, el conseller d’Interior, Joaquim Forn, i el delegat del Govern de l’Estat a Catalunya, Enric Millo, han participat a la reunió, on han felicitat els cossos de seguretat i d’emergència en la resposta que van donar davant l’atemptat terrorista a la Rambla de Barcelona i la coordinació entre ells.
 
A la reunió hi han participat representants de la Guàrdia Urbana, Mossos d’Esquadra, Policia Nacional, Guàrdia Civil, del Servei d’Extinció i Prevenció d’Incendis i Salvament (SPEIS), del Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB), de la Direcció General de Protecció Civil i del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).
 
Pel que fa a la coordinació policial i el reforç dels dispositius policials, s’ha acordat:
 
·       La creació d’un grup específic que de manera permanent realitzi anàlisis de riscos i valori l’adopció de mesures addicionals que s’hagin de prendre en cada moment.
·       Impulsar el projecte d’una nova sala conjunta de prevenció i gestió d’emergències a l’antic Palau d’Esports de Barcelona.
·       Reforçar la formació en matèria de detecció de radicalismes i de gestió d’emergències.
·       Incrementar l’ús d’obstacles mòbils en diversos indrets amb gran concentració de persones.
·       Estudi dels entorns amb gran afluència permanent de persones i de caràcter simbòlic per tal d’establir mesures de caràcter permanent, com ara la peatonalització de vies, la instal·lació d’obstacles fixos o intervencions urbanístiques específiques.
·       Millorar la qualitat i la definició de les càmeres de videovigilància.
 
La Junta Local de Seguretat ha constatat el bon treball desenvolupat fins a la data i el bon compliment i desenvolupament de les recomanacions policials que s’han fet fins al moment i que han estat tractades i validades en les diverses sessions de la Junta Local de Seguretat dels darrers dos anys. 
 
Totes les administracions integrants de la Junta Local de Seguretat han refermat el seu compromís de seguir treballant de manera coordinada i donant sempre prioritat a les indicacions professionals dels cossos policials i d’emergència.