El conseller Comín reconeix i agraeix la tasca dels professionals sanitaris en els atemptats

query_builder   24 agost 2017 13:06

event_note Nota de premsa

El conseller Comín reconeix i agraeix la tasca dels professionals sanitaris en els atemptats

El Conseller de Salut, Antoni Comín, ha visitat aquests darrers dies els hospitals de Catalunya on es troben ingressats els ferits dels atemptats de Barcelona i Cambrils. En el marc d’aquestes visites, el conseller de Salut ha volgut reconèixer i agrair la tasca que han portat a terme el conjunt dels professionals dels centres i dispositius sanitaris i els cossos d’emergències que s’han mobilitzat per atendre les víctimes dels atemptats en uns moments "molt durs, difícils i exigents". 

El conseller ha destacat "l'extraordinària resposta que han tingut, i continuen tenint, els centres que estan atenent directament a les víctimes", així com l'alt nivell tècnic i operatiu del SEM (Sistema d'Emergències Mèdiques), de qui ha reconegut que "des del primer minut la seva resposta ha estat ràpida, extraordinària i eficaç". 

D'altra banda, el conseller també ha volgut subratllar que molts professionals que no estaven de servei, i fins i tot de vacances, van acostar-se fins els seus centres, poc després dels atemptats, per si es necessitava la seva ajuda per reforçar l'atenció dels centres assistencials.

"Tot el sistema sanitari del país s’ha implicat sense reserves i amb la màxima professionalitat”, ha destacat el conseller. "Un fet", ha dit, "que, sens dubte, ha contribuït a mitigar les conseqüències dels atemptats: tot i que, per una banda, els terroristes van segar masses vides, aquella tarda els metges i infermeres també en van salvar moltes". Segons Comín, tots els ciutadans saben que compten amb un sistema sanitari que és "motiu d'orgull" i que, una vegada més, ha demostrat "una vocació de servei i un alt nivell d’excel·lència".

En aquest sentit, diverses autoritats estrangeres que s'han desplaçat a Barcelona per interessar-se per l'estat de les víctimes dels seus propis països, com els ministres d’exteriors francès i alemany, han reconegut la gran tasca dels professionals sanitaris i la coordinació de l'operatiu. 

Comín també fa extensiu aquest agraïment als ciutadans que han mostrat la seva cara més solidària. Les cues per donar sang han estat constants i, per exemple divendres 18 d’agost al matí, en només tres hores, ja s’havien multiplicat per cinc el número de donants en relació a un dia normal. Tot i que les reserves per cobrir les necessitats dels ferits pels atemptats estaven cobertes, el Banc de Sang ha fet una crida perquè durant els propers dies continuïn les donacions per mantenir el bon estat de les reserves.