La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, i la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, han presentat aquest matí en roda de premsa el nou concurs públic per a subministrar els aliments a les cuines dels albergs de la XANASCAT.
La iniciativa, orientada a potenciar la vessant gastronòmica, potenciarà els productes de proximitat, de qualitat diferenciada, de producció ecològica o integrada i etiquetats en català, d’acord amb l’Acord de Govern del 16 de juny del 2015, sobre l’origen i la proximitat dels aliments. El document incorpora un redactat que compromet a subministrar productes de Catalunya en cas que n’hi hagi, garantint l’ús de productes locals en una gran majoria de casos. Així com valora més de 120 Denominacions d’Origen Protegides (DOP), Indicacions Geogràfiques Protegides (IGP), Marca Q, de producció ecològica o integrada , l’etiquetatge com a mínim en català i que l’ús de productes frescos sigui de proximitat, és a dir amb un sol intermediari o de venda directe. El text incorpora també el corpus de la cuina catalana en el seu receptari i en els productes de cinquena gamma.
La consellera Bassa ha afirmat que “cada any passen pels albergs de la Xanascat més de 150.000 usuaris i se serveixen més d’un milió d’àpats i, per això, és un bon moment per a apropar els actius gastronòmics de casa nostra i divulgar la nostra cuina des de la vessant social i cultural, promovent accions de comunicació als centres i posant en valor els productes i receptes propis de la nostra gastronomia”. “Amb aquesta iniciativa fem dels albergs de joventut una eina al servei del territori” ha conclòs la titular de Treball, Afers Socials i Famílies.