Els Albergs de la Generalitat aposten per la cuina de proximitat, qualitat, ecològica i etiquetada en català

Les conselleres Bassa i Serret han presentat el nou concurs públic de queviures per als establiments de la XANASCAT

query_builder   31 agost 2017 13:52

event_note Nota de premsa

Els Albergs de la Generalitat aposten per la cuina de proximitat, qualitat, ecològica i etiquetada en català

Les conselleres Bassa i Serret han presentat el nou concurs públic de queviures per als establiments de la XANASCAT

 
La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, i la consellera  d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, han presentat aquest matí en roda de premsa el nou concurs públic per a subministrar els aliments a les cuines dels albergs de la XANASCAT.
 
La iniciativa, orientada a potenciar la vessant gastronòmica, potenciarà els productes de proximitat, de qualitat diferenciada, de producció ecològica o  integrada i etiquetats en català, d’acord amb l’Acord de Govern del 16 de juny del 2015, sobre l’origen i la proximitat dels aliments. El document incorpora un redactat que compromet a subministrar productes de Catalunya en cas que n’hi hagi, garantint l’ús de productes locals en una gran majoria de casos. Així com valora més de 120 Denominacions d’Origen Protegides (DOP), Indicacions Geogràfiques Protegides (IGP), Marca Q, de producció ecològica o integrada , l’etiquetatge com a mínim en català i que l’ús de productes frescos sigui de proximitat, és a dir amb un sol intermediari o de venda directe. El text incorpora també el corpus de la cuina catalana en el seu receptari i en els productes de cinquena gamma.
 
La consellera Bassa ha afirmat que “cada any passen pels albergs de la Xanascat més de 150.000 usuaris i se serveixen més d’un milió d’àpats i, per això, és un bon moment per a apropar els actius gastronòmics de casa nostra i divulgar la nostra cuina des de la vessant social i cultural, promovent accions de comunicació als centres i posant en valor els productes i receptes propis de la nostra gastronomia”. “Amb aquesta iniciativa fem dels albergs de joventut una eina al servei del territori” ha conclòs la titular de Treball, Afers Socials i Famílies.
Conselleres Serret i Bassa
 
Al seu torn, la consellera Serret ha destacat que “Catalunya és un país agroalimentari de primer ordre, ja que presenta una gran varietat de productes, que destaquen per la seva qualitat i una elaboració característica i pròpia. Un patrimoni que cal preservar i aconseguir-ne el més ampli coneixement i reconeixement”. La consellera ha subratllat que “des de la Generalitat treballem per articular una Política Alimentària de país, que doni protagonisme a la producció local d’aliments i a la nostra cultura gastronòmica, que vetlli per la sanitat, la seguretat i la qualitat, i promocioni dietes saludables a partir de produccions i aliments sans i sostenibles que contribueixin al desenvolupament del país”.
 
 
L’Agència Catalana de Joventut (ACJ) licitarà aquest expedient de contractació, per un Import de 6.199.207,44 € que correspon al període de 4 anys comprés entre l’1 de gener de 2018 a 31 de desembre de 2021 i segons la previsió dels 13 albergs amb cuina pròpia gestionats per l’ACJ que suposen més d'1 milió d’àpats anuals.

1  

Imatges

Conselleres Bassa i Serret

Conselleres Bassa i Serret 123