Forn: "Denunciem una campanya de desprestigi contra els Mossos. És una irresponsabilitat molt greu. Nosaltres seguirem treballant per la seguretat dels ciutadans"

query_builder   31 agost 2017 14:31

event_note Nota de premsa

Forn: "Denunciem una campanya de desprestigi contra els Mossos. És una irresponsabilitat molt greu. Nosaltres seguirem treballant per la seguretat dels ciutadans"

Fotografia
·         El conseller d’Interior desmenteix que els Mossos d’Esquadra hagin rebut un avís de la CIA en relació a un possible atemptat terrorista a la rambla de Barcelona
·         Forn: “l’avís de la Rambla ens arriba per altres fonts i es tracta de la mateixa manera que la resta. Es contrasta i es valora i es comunica al govern de l’estat, que dies després ens assegura que no te veracitat”.
 
El conseller d’Interior, Joaquim Forn, i el major dels Mossos d´Esquadra, Josep Lluís Trapero, han comparegut avui en roda de premsa per aclarir la informació publicada a El Periódico.
 
Forn  ha  desmentit les declaracions que avui ha publicat el diari El Periódico en relació a un document, suposadament rebut de la CIA, en el que s’alertava als Mossos d’Esquadra d’un atemptat a la Rambla de Catalunya: “Tal i com hem mantingut des de l’inici neguem que els Mossos d’Esquadra tinguem relació directa amb la CIA. Perquè reiterem que les relacions a nivell internacional són a través de l’ESTAT i no a través dels Mossos d’Esquadra”.
 
El conseller d’interior ha denunciat  la campanya de desprestigi i intoxicació que s’està fent des d’alguns sectors després de l’excel·lent tasca realitzada pels Mossos d’Esquadra. Forn ha acusat al mitjà d’irresponsable: “El document és un muntatge que el mateix director del diari reconeix que ha estat fabricat a través de diferents informacions que diu que li han arribat. Es una greu irresponsabilitat”.
 
El titular d’Interior ha explicat que els Mossos d’Esquadra reben desenes d’avisos de suposades accions terroristes i totes són contrastades i valorades per saber la credibilitat que poden tenir: “Ens trobem en nivell 4 sobre 5 de l’alerta antiterrorista i per tant en rebem molts d’avisos, tant de llocs de culte com d’esdeveniments esportius, concerts i també de la rambla”. Ha afegit: “L’avís de la Rambla ens arriba per altres fonts i es tracta de la mateixa manera que la resta. Es contrasta i es valora i es comunica al govern de l’estat que dies després ens assegura que no te veracitat”.
Precisament, el conseller ha explicat que en cap de les reunions d’avaluació antiterrorista en que hi son presents els mossos, el 25 de maig i el 8 de juny, es té en compte aquest avis, a diferència d’altres alertes que si es s’estudien. Forn ha explicat que el govern de l’Estat ha comunicat  al departament que aquest avís no estè relacionat amb els atemptats del 17 d’agost. Dies després dels atemptats  l’Estat ens va informar que cap dels avisos rebuts tenia relació amb els atacs terroristes del 17 d’agost” .
 
El conseller d’interior ha volgut insistir que La Rambla és un punt d’interès policial des de fa mesos i que, per tan,t és un dels llocs on hi ha més vigilància a la ciutat de Barcelona, en concret un 10% del patrullatge de mossos a la ciutat.
 
El conseller d’interior ha tancat la seva intervenció remarcant un cop mes l’excel·lent tasca dels mossos i qualificant d’injustes i irresponsables les informacions publicades “Estem parlant d’informació confidencial que tenen els estats, i el que no té sentit és que això es converteixi en un mercadeig que aparegui en diaris amb intencionalitats polítiques que no són estrictament de la seguretat. Creiem que és irresponsable jugar amb informacions a mitges amb objectius polítics molt clars”.
El major del cos, Josep Lluis Trapero, ha defensat  la feina feta pels Mossos d’Esquadra: “Vull defensar la honorabilitat del cos de Mossos d’Esquadra, dels seus comandaments i la meva, en cap cas el cos ni cap dels seus comandaments ha mentit respecte la informació que avui publica el diari El Periódico i que en cap cas hem traslladat a l’òrgan polític cap tipus d’informació que no fos certa i contrastada
 
Trapero ha desmentit també les informacions de El Periódico:  “Aquest diari  va dir el primer dia que nosaltres havíem rebut això de la CIA, li vam contestar que no vam rebre res de la CIA i ho mantenim”.  “El diari vol protegir el secret de les seves fonts a l’hora de publicar , nosaltres tenim una responsabilitat encara més gran que és protegir la ciutadania”, ha afegit.