El Govern dona ple suport als clústers empresarials que ha generat un ecosistema reconegut a nivell internacional

Aquest 2017 fa 25 anys que la Generalitat va iniciar la política de suport als clústers, que ha generat un ecosistema reconegut a nivell internacional

query_builder   4 setembre 2017 10:40

event_note Nota de premsa

El Govern dona ple suport als clústers empresarials que ha generat un ecosistema reconegut a nivell internacional

Aquest 2017 fa 25 anys que la Generalitat va iniciar la política de suport als clústers, que ha generat un ecosistema reconegut a nivell internacional

  • Aquest nous 4 clústers agrupa 248 empreses i agents econòmics del país, són responsables d’una facturació de 2.155 milions d’euros a l’any i d’11.568 llocs de treball
  • Ja són 31 els clústers membres del programa Catalonia Clusters d’ACCIÓ, que aquest 2017 augmenta un 50% la línia d’ajuts que l’acompanya, assolint els 1,5 milions d’euros
 
La Generalitat de Catalunya ha aprovat l’entrada del Clúster Audiovisual de Catalunya, el Clúster Biomassa de Catalunya, el Barcelona Clúster Nàutic i el Catalonia Logistics al programa Catalonia Clusters d’ACCIÓ.
 
L’entrada d’aquests 4 clústers al programa arriba poques setmanes després que se celebrés al Palau de la Generalitat els 25 anys de la política de clústers a Catalunya, que ha generat un ecosistema reconegut a nivell internacional i ha permès, per exemple, que Barcelona sigui la seu de la TCI Network, la xarxa de clústers més important del món.
 
 
  • Són quatre clústers que agrupen 248 empreses i agents econòmics del país, són responsables d’una facturació de 2.155 milions d’euros a l’any i d’11.568 llocs de treball.

 

  • El programa Catalonia Clusters d’ACCIÓ suma ja 31 clústers amb l’objectiu de promoure la competitivitat del teixit empresarial català mitjançant l’agrupació d’empreses i entitats d’un mateix sector per compartir recursos, generar sinergies, desenvolupar projectes conjunts i projectar-se internacionalment. Un programa que aquest 2017 augmenta un 50% la línia d’ajuts que l’acompanya, assolint els 1,5 milions d’euros.
 
Accions d’aquests clústers
  •  Els nous clústers accediran a través d’ACCIÓ a un programa de capacitació personalitzat, podran fer estudis de mercat, prospectiva tecnològica dels seus sectors, organitzar viatges a l’estranger per fer benchmarking internacional i tancar aliances estratègiques amb socis de tot el món.

 

  • Tindran l’oportunitat d’accedir a l’espai de coworking per a clústers catalans ubicat al barri de Gràcia de Barcelona, que ha duplicat els usuaris en un any i ha permès generar més de 30 projectes col·laboratius entre els clústers que hi estan instal·lats.
 
Els clústers catalans en xifres
 
  • Actualment, els 31 clústers que formen part del programa Catalonia Clusters d’ACCIÓ estan formats per 2.200 empreses i agents econòmics, sumen 250.000 treballadors i facturen de manera agregada 70.000 milions d’euros.

 

  • El 71% de les empreses membres de clústers consideren que aquest tipus d’organitzacions genera impacte en la seva competitivitat, mentre que el 98% asseguren que les iniciatives clústers aporten valor al seu sector.