El Govern convoca els ajuts als apicultors per la pol·linització per a l'any 2017

Amb aquests ajuts es dóna suport al sector apícola i es reconeix la seva importància al territori i la contribució de les abelles a la biodiversitat

query_builder   4 setembre 2017 17:45

event_note Nota de premsa

El Govern convoca els ajuts als apicultors per la pol·linització per a l'any 2017

Amb aquests ajuts es dóna suport al sector apícola i es reconeix la seva importància al territori i la contribució de les abelles a la biodiversitat

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya ha convocat avui els ajuts al sector apícola per pol·linització per a l’any 2017, amb un import de 65.000 euros. Amb aquests ajuts es dóna suport a l’activitat apícola i es reconeix la seva importància al territori i la contribució de les abelles a la biodiversitat.
 
El DARP, a través de la Direcció General d’Agricultura i Ramaderia, convoca un any més aquest ajuts, l’objecte dels quals és el de compensar els apicultors pel manteniment d’arnes. L’activitat apícola afavoreix l’increment de la pol·linització i, en conseqüència, ajuda al manteniment, la conservació i l’equilibri dels ecosistemes i de l’entorn natural on s’assenten els abellars, així com també a la conservació de determinades espècies vegetals silvestres i a l’increment de rendiments d’altres espècies cultivades, especialment les fructícoles. A més, l’apicultura és una activitat tradicional, implantada en moltes zones rurals de Catalunya, en les quals actua com a activitat agrària principal o complementària d’altres activitats agràries per a moltes de les persones agricultores.
 
Així doncs, l’activitat apícola compleix també amb una funció econòmica ja que proporciona una part important dels ingressos dels agricultors i contribueix al desenvolupament rural i al manteniment de la població en zones de muntanya o zones desfavorides. Per aquest motiu, el DARP considera del tot necessari poder conservar i continuar fomentant aquesta activitat i reconèixer-li el doble benefici que aporta al territori i a la societat, i és també per això que aquesta línia d’ajudes al sector apícola s’ha mantingut ininterrompudament des de l’any de la seva primera publicació, el 1999.
 
Les persones beneficiàries han de mantenir el número d’arnes al territori català durant un període mínim de 3 mesos abans de presentar la sol·licitud i un mes després de la sol·licitud.
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.V