Imatge de la reunió, avui.

Els alcaldes de Tarragona, l'Ebre i el Penedès avalen la proposta de la Generalitat per a la reducció de l'accidentalitat a l'N-340

El conseller Rull ha anunciat que la mesura serà efectiva a partir de gener del 2018, "un cop hem acreditat que compta amb el consens del territori"

query_builder   4 setembre 2017 18:53

event_note Nota de premsa

Els alcaldes de Tarragona, l'Ebre i el Penedès avalen la proposta de la Generalitat per a la reducció de l'accidentalitat a l'N-340

El conseller Rull ha anunciat que la mesura serà efectiva a partir de gener del 2018, "un cop hem acreditat que compta amb el consens del territori"

·         25 municipis de les Terres de l’Ebre, el Camp de Tarragona i el Penedès han donat el vistiplau definitiu a la proposta del Departament de Territori i Sostenibilitat per al desviament dels vehicles pesants cap a l’AP-7 i la bonificació per als desplaçaments interns a l’autopista
 

Imatge de la reunió, avui.
Els municipis de les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona ubicats dins l’àrea d’influència de l’N-340 han donat avui el vistiplau definitiu a la proposta de la Generalitat per reduir l’accidentalitat en aquesta carretera, que forma part de la xarxa viària estatal.
 
Així, durant una reunió amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, i la directora del Servei Català de Trànsit, Eugènia Domènech, els 25 alcaldes afectats han avalat la proposta de la Generalitat per descongestionar la via, que prèviament ha estat acceptada pel Ministeri de Foment, l’òrgan competent per implementar-la en aquesta carretera.  
 
En declaracions als mitjans de comunicació, el conseller Rull ha anunciat que “la mesura serà efectiva a partir de gener del 2018, un cop hem acreditat que compta amb el consens del territori”.
 
Concretament, han donat llum verd a la proposta l’alcalde d’Altafulla, l’Arboç, Bellvei, Calafell, Castellet i la Gornal, Creixell, Cunit,  Roda de Berà, Santa Margarida i els Monjos, Torredembarra, el Vendrell, Alcanar, Amposta, Aldea, Camarles, Ampolla, Perelló, Tortosa, Cambrils, Vila-seca, Mont-roig, Vandellós i l’Hospitalet de l’infant, Subirats, Vilafranca del Penedès i l’Ametlla de Mar.
 
Desviament de camions i bonificacions
 
Les mesures incloses a la proposta de la Generalitat pretenen descongestionar l’N-340, molt saturada, especialment pel pas habitual de camions. Així, la implantació d’aquestes mesures permetrà desviar uns 3.800-4.000 camions diaris de la N-340 a l’AP-7 entre Tarragona i l’Hospitalet de l’Infant, la qual cosa millorarà la seguretat i fluïdesa en la carretera. Concretament, la proposta inclou:
 
·         Desviament obligatori de vehicles pesants cap a l’AP-7 entre Peníscola i Hospitalet de l’Infant, i entre Altafulla i Vilafranca del Penedès Sud: la bonificació del peatge per als camions de pas serà del 42,5% i per als que fan desplaçaments locals serà del 50%.
 
·         Bonificació per als vehicles lleugers a l’AP-7 per als moviments interns entre Vilafranca Sud i Alcanar: es bonificarà el 100% de l’import del peatge de l’AP-7 en el desplaçament per als vehicles lleugers que facin el recorregut d’anada i tornada entre dos sortides/entrades entre Vilafranca Sud i Alcanar en període de 24 hores com a màxim.
 
Com ja succeeix a altres vies de peatge, aquestes bonificacions es vehicularan mitjançant el sistema de pagament dinàmic (Via-T).
 
Aquesta proposta de la Generalitat serà vigent fins al desplegament del nou model de peatges que el Govern vol implementar en el territori a partir del gener de 2019, basat en una tarifa plana que permetrà homogeneïtzar el sistema de peatge a Catalunya.

1  

Imatges

Imatge de la reunió, avui.

Imatge de la reunió, avui. 1563

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 160