EAIE Sevilla

Universitats i Govern presenten a Sevilla el sistema universitari català a la fira més important d'Europa

França, Itàlia i Alemanya encapçalen el rànquing dels acords de col·laboració del sistema universitari català

En l'àmbit cooperatiu, les universitats catalanes són presents a les 165 xarxes internacionals existents

query_builder   12 setembre 2017 12:52

event_note Nota de premsa

Universitats i Govern presenten a Sevilla el sistema universitari català a la fira més important d'Europa

França, Itàlia i Alemanya encapçalen el rànquing dels acords de col·laboració del sistema universitari català

En l'àmbit cooperatiu, les universitats catalanes són presents a les 165 xarxes internacionals existents

EAIE Sevilla
França, Itàlia i Alemanya encapçalen el rànquing dels acords de col·laboració internacionals del sistema universitari català amb institucions d’arreu del món. Es tracta en general de convenis marc o específics que proposen activitats de cooperació en diverses àrees amb la institució col·laboradora, en el primer cas. Els convenis específics, en canvi, tenen com a finalitat desenvolupar programes o accions especials.
 
Un altre àmbit on la presència del sistema universitari català és rellevant és el de les xarxes internacionals, enteses com aquelles organitzacions de l’àmbit de l’educació superior que es dediquen a la promoció i millora de la internacionalització de les universitats. En aquest apartat, cal destacar que les universitats catalanes són presents a les 165 xarxes internacionals existents. D’aquestes, un centenar són organitzacions d’àmbit europeu com és el cas per exemple de l’European Association for International Education, la European Network for Ombudsmen in Higher Education, la European University Association, o la League of European Research Universities.
 
En aquest context de donar a conèixer la dimensió internacional del sistema català d’educació superior, una delegació formada per representants de les 12 universitats de Catalunya, l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP) i de la Secretaria d’Universitats i Recerca presenta a partir d’avui el sistema universitari de Catalunya a la fira anual més important d’educació superior d’Europa, que se celebra enguany a Sevilla. La delegació oferirà als visitants una completa informació sobre el sistema universitari  català i l’oferta de graus, màsters i doctorats, a l’estand Study in Catalonia. A knowledge hub in Southern Europe.
 
La finalitat de l’assistència de la delegació catalana és, segons explica la secretària general del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), Mercè Jou,  “intercanviar idees amb responsables d’altres sistemes universitaris i disposar d’informació de primera mà tant de les novetats dels programes de mobilitat internacional com de les millors pràctiques en l’àmbit universitari internacional.”
 
La 29a edició de la conferència de l’European Association for International Education (EAIE, https://www.eaie.org/seville.html) rep, fins aquest divendres, més de 5.500 delegats de 90 països, amb un total de 252 expositors. La fira ofereix diferents activitats, entre les que s’inclouen 19 workshops, 140 conferències que permetran als professionals dels entorns acadèmics  intercanviar idees amb els seus homòlegs d’arreu del món. L’edició d’enguany té com a tema central A mosaic of cultures que vol evocar la diversitat, el multilingüisme, el multinacionalisme i la diversitat ètnica i cultural d’Europa.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 43