Miniatura

Barcelona acull el World Routes, el congrés d'aeronàutica més important del món

L'esdeveniment atraurà 3.000 delegats internacionals, 350 companyies aèries i 700 aeroports de tot el món

query_builder   22 setembre 2017 13:37

event_note Nota de premsa

Barcelona acull el World Routes, el congrés d'aeronàutica més important del món

L'esdeveniment atraurà 3.000 delegats internacionals, 350 companyies aèries i 700 aeroports de tot el món

Imatge
Rull i Collboni, durant la reunió, avui, a la seu del Departament de Territori i Sostenibilitat.
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, i el tinent d’alcalde d’Empresa, Cultura i Innovació de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, han presidit avui la reunió del comitè organitzador del World Routes. Es tracta del congrés d’aeronàutica més important del món i tindrà lloc a Barcelona entre el 23 i el 26 de setembre.
 
L’esdeveniment aplegarà 3.000 delegats de 350 companyies aèries, incloent-hi les 10 més importants a nivell internacional, i 700 aeroports. Igualment, hi assistiran representants de 130 autoritats turístiques i governamentals de 125 països del món. Rull ha explicat que el congrés “és l’espai on es negociaran els nous serveis aeris del proper any” i constitueix, per tant, “un gran aparador de solvència i prestigi” per a Barcelona i Catalunya.

En aquesta línia, el tinent d’alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha destacat que “celebrar aquest congres és un èxit en sí mateix per a Barcelona i una oportunitat que la ciutat ha d'aprofitar”, i ha posat en valor que “el World Routes és una oportunitat per connectar Barcelona amb el món i exercir de hub al sud d'Europa” i reforça la imatge a nivell internacional d’una Barcelona “solvent i de prestigi”.
 
El Govern de la Generalitat de Catalunya és l’amfitrió del World Routes i presideix el comitè organitzador del congrés, vicepresidit per l’Ajuntament de Barcelona. També hi donen suport l’Agència Catalana de Turisme, l’Aeroport de Barcelona-El Prat, la Cambra de Comerç de Barcelona, Barcelona Turisme, Port de Barcelona i Ports de la Generalitat.
 
Aconseguir noves rutes intercontinentals
 
Un dels objectius del comitè organitzador és aconseguir recorreguts de llarg radi per a l’aeroport barceloní, atès que actualment només un terç del trànsit intercontinental és directe. Per aconseguir-ho, ha detallat el conseller, cal tenir en compte que “des del punt de vista aeroportuari tenim un triangle virtuós, com és la proximitat entre el port, l’aeroport i la ciutat, que és molt poc freqüent”.
 
Precisament, Barcelona ha guanyat enguany 44 noves rutes intercontinentals i la nova base de Norwegian i el llançament de l’aerolínia Level demostren l’interès de les aerolínies. “Barcelona és la capital del sud d’Europa i té unes possibilitats extraordinàries”, ha emfasitzat el conseller Rull.
 
El congrés World Routes representa igualment una gran ocasió per a Barcelona i Catalunya per situar-se en el mapa del transport intercontinental ateses les oportunitats de generar aliances entre empreses locals i internacionals que s’hi generen.
 
En aquest sentit, Collboni ha remarcat el “potencial de connectivitat que té la ciutat”, i ha dit que “si estan arribant noves inversions a Barcelona és precisament perquè tenim la capacitat d’estar connectats amb els fluxos econòmics i el talent”, i ha posat com a exemple la candidatura de Barcelona a acollir la seu de l’Agència Europea del medicament (EMA, per les seves sigles en anglès).
 
Barcelona és una destinació turística líder mundial, amb més 422 congressos internacionals, prop de 1.500 convencions i 2,6 milions de creueristes anuals. La ciutat rep 9 milions de turistes anuals i Catalunya, 17 milions.
 
El turisme sostenible, punt d’atenció
 
Una de les qüestions que es debatran al congrés serà el paper de les aerolínies i de les empreses a l’hora de gestionar el turisme de manera sostenible, atès que el World Routes col·labora amb The Travel Foundation, una entitat que dona suport a aquesta visió del turisme.
 
El World Routes, que és propietat d’UBM i se celebra des de fa 18 anys, ocuparà 40.000 m2 al recinte Granvia de la Fira de Barcelona, on les companyies i els aeroports comptaran amb stands. El congrés es complementarà amb una agenda de reunions preestablertes i conferències. UBM és una entitat amb més de 3.000 treballadors, seus a més de 20 països i atén més de 50 sectors diferents.

1  

Imatges

Fotografia de la reunió

Fotografia de la reunió 425

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 186