Miniatura

Llum verda a la instal·lació a Igualada del Centre Europeu de la Pell de Qualitat

Es construirà a continuació de les instal·lacions de l'actual Museu de la Pell i Comarcal d'Igualada, en dues antigues adoberies que ara es qualifiquen com a equipaments públics

query_builder   26 setembre 2017 13:13

event_note Nota de premsa

Llum verda a la instal·lació a Igualada del Centre Europeu de la Pell de Qualitat

Es construirà a continuació de les instal·lacions de l'actual Museu de la Pell i Comarcal d'Igualada, en dues antigues adoberies que ara es qualifiquen com a equipaments públics


 
·         La masia el Mas de l’Oller, a Manresa, acollirà un càmping de luxe, una hípica, aula de natura i noves instal·lacions esportives, a més d’un altre celler per assumir l’augment de producció de vi
Imatge
Una de les adoberies que acollirà el nou museu.

La Comissió de Política Territorial i Urbanisme de la Catalunya Central, presidida pel director general d’Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra, ha aprovat avui el pla que permetrà la instal·lació a Igualada (Anoia) del Centre Europeu de la Pell de Qualitat, annex a l’actual Museu de la Pell i Comarcal d’Igualada.

El nou museu ocuparà les antigues Adoberia Bella i Adoberia Bernades, situades en la cantonada del Camí del Rec amb el carrer doctor Joan Mercader i que s’han rehabilitat i adaptat a la nova funció. Les adoberies estaven qualificades per a usos industrials i avui la Comissió ha aprovat la seva requalificació com a equipaments públics.

Així es podrà completar l’illa on s’ubica el Museu de la Pell i Comarcal, seguint l’estratègia de l’Ajuntament de recuperar i regenerar el patrimoni industrial del barri del Rec i potenciar la projecció de la indústria adobera del municipi.

Nous usos turístics i de lleure a Manresa
 
D’altra banda, la Comissió també ha aprovat un projecte perquè el Mas de l’Oller, a Manresa (Bages) desenvolupi nous usos turístics i de lleure i pugui ampliar la seva producció vitivinícola. Així, podrà implantar un càmping de luxe amb espai d’acampada i bungalows i un centre hípic per a activitats dirigides a persones amb discapacitats físiques o psíquiques.
 

A la finca s’ampliaran les instal·lacions esportives existents i es crearan quatre noves pistes de pàdel, una pista polivalent, un camp de futbol i un rocòdrom. A prop del càmping s’ubicarà una aula de natura i, a més, es construirà un nou celler de criança de vi soterrat per absorbir l’increment de producció previst.

El projecte inclou l’arranjament dels accessos i aparcaments, el soterrament de línies elèctriques, la recuperació del bosc de ribera en l’àmbit del torrent de l’Oller i mesures d’integració paisatgística de les noves edificacions.

 

2  

Imatges

Imatge d'Igualada

Imatge d'Igualada 69

Proposta d'ordenació del Mas de l'Oller (Manresa)

Proposta d'ordenació del Mas de l'Oller (Manresa) 325

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 399