Meritxell Serret reconeix i agraeix el compromís del sector agrari i pesquer amb el país i les institucions catalanes

La consellera d'Agricultura ha participat en la inauguració de la Fira de Sant Miquel de Lleida

query_builder   28 setembre 2017 21:01

event_note Nota de premsa

Meritxell Serret reconeix i agraeix el compromís del sector agrari i pesquer amb el país i les institucions catalanes

La consellera d'Agricultura ha participat en la inauguració de la Fira de Sant Miquel de Lleida

Agricultura
 
“No podem sentir més que orgull quan veiem la ciutadania, i aquest sector agrari i pesquer tan estratègic per al país, manifestar públicament el seu compromís amb les institucions catalanes i la defensa de la democràcia”. Amb aquestes paraules, la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, ha agraït el compromís de les organitzacions i entitats del sector, durant l’acte d’inauguració de la Fira de Sant Miquel de Lleida.
 
En la inauguració, que ha estat presidida per la ministra d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Isabel Garcia Tejerina, la consellera Serret ha subratllat que “enguany celebrem la Fira en uns moments en què ens toca prendre decisions que marcaran el nostre futur com a país, com a societat i com a sector”. “Som una societat madura i responsable, conscient dels nostres drets i les nostres obligacions, i rebutgem les reaccions desproporcionades i completament injustificades que atempten contra les llibertats”, ha afirmat la consellera, que ha subratllat que “no s’entén que amb aquesta reacció s’acabi perjudicant, per exemple, els professionals agraris”, en referència a les conseqüències de la intervenció econòmica de la Generalitat de Catalunya.
 
La consellera Serret ha assenyalat que “sabem què volem i sabem com fer-ho”, i ha recordat que el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, “treballem colze a colze amb el sector”, un sector, l’agroalimentari, que “és un motor econòmic, de cohesió social i de sostenibilitat del país”.
 
 I ha concretat  que, conjuntament amb el sector, des de l’inici d’aquesta legislatura es treballa per afrontar les situacions de crisi dels sectors de producció; per avançar en la viabilitat i la sostenibilitat de les explotacions (en referència al nou Decret de fertilització orgànica i gestió de les dejeccions ramaderes); en les estratègies d’innovació, modernització i competitivitat de les explotacions i cooperatives; en lleis tan fonamentals com la de dels Espais Agraris, i en l’impuls d’una Política Alimentària de país, basada en la producció local d’aliments i la gestió sostenible del medi, que asseguri explotacions arrelades i un territori rural cohesionat. “Per aconseguir-ho”, ha dit la consellera, “hem de poder disposar de les competències i recursos que com a país generem i ens mereixem”.
 
La consellera ha reiterat l’agraïment públic als molts manifestos de suport d’organitzacions, associacions, cooperatives i altres agents del sector agroalimentari, com ara el manifest subscrit per Unió de Pagesos, JARC i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (al qual s’hi han sumat altres entitats, com la Federació Catalana de Cunicultors);d’Afrucat; Asaja, ASOPROVAC; Asaja; Porcat; Federació d’associacions de criadors de cavall pirinenc català; Col·legis i associacions professionals de Catalunya; Secretariat de Federacions de les ADF de Catalunya; PIMEC, Federació nacional catalana de confraries de pescadors; Federació de productors de mol·luscs del Delta de l’Ebre; Associació de criadors d’eugues de muntanya del Ripollès; Apicultors ecològics associats; entre d’altres.
 
Meritxell Serret ha clos la seva intervenció afirmant que “des del Govern estem determinats a fer un país més pròsper, més just, més sostenible i més democràtic. I és la ciutadania qui té l’última paraula”. “El proper 1 d’octubre, amb els nostres vots, sembrarem llavor de vida, de democràcia i de futur”, ha tancat.

1  

Imatges

Un moment de la intervenció de la consellera Serret

Un moment de la intervenció de la consellera Serret 831