Conseller Forn: "Garantir la seguretat és un repte de govern i continuarem treballant amb aquesta prioritat"

Aquest matí ha tingut lloc la presentació dels nous vehicles i equipaments que ha adquirit el Cos de Bombers de la Generalitat

query_builder   6 octubre 2017 13:31

event_note Nota de premsa

Conseller Forn: "Garantir la seguretat és un repte de govern i continuarem treballant amb aquesta prioritat"

Aquest matí ha tingut lloc la presentació dels nous vehicles i equipaments que ha adquirit el Cos de Bombers de la Generalitat

  • L’adquisició d’aquest material ha suposat una inversió de més de 3 milions d’euros
  • Interior està complint amb el Pla Estratègic aprovat pel Govern el setembre de l’any passat
foto
El conseller d’Interior, Joaquim Forn, acompanyat del director general de la DGPEIS, Juli Gendrau, ha presentat aquest matí els nous vehicles i equipaments que la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments (DGPEIS) ha adquirit pel Cos de Bombers de la Generalitat.
 
El conseller ha destacat que “és una satisfacció veure que es fa realitat allò amb el que ens vam comprometre però encara ens queda molt per fer i per tant hem de continuar treballant". “Garantir la seguretat és un repte de govern i l'acte d'avui és un exemple que nosaltres continuarem treballant amb aquesta prioritat" ha afegit.
 
Forn també ha volgut agrair als bombers el paper que han demostrat aquests últims dies "heu demostrat la gran categoria humana que teniu, la de vetllar per la ciutadania i per la seva seguretat.  Aquest compromís expressa molt bé quins són els cossos d’emergència que volem pel nostre país."
 
Per la seva banda el director Gendrau ha explicat que “tenim vehicles vells i la incorporació d'aquest nou material era molt necessària. Els nous vehicles es distribuiran per totes les regions en funció de les necessitats".
 
El director també ha volgut posar en valor que "un any després de l’aprovació del Pla Estratègic, s’està implementant i volem agrair l'esforç que s’està fent per aconseguir-ho”.
 
A l’acte, que ha tingut lloc al pati de les instal·lacions de la Regió d’Emergències Metropolitana Nord dels Bombers, a Cerdanyola del Vallès, també hi han assistit el secretari general d’Interior, Cèsar Puig; el subdirector general operatiu dels Bombers de la Generalitat, Albert Vilanova; i la subdirectora general tècnica, Anna Martin; entre d’altres.
 
S’han adquirit un total de 32 vehicles mitjançant rènting de 6 anys. Han suposat una inversió de 1.826.035,20 € i s’incorporaran, en els pròxims dies, al parc mòbil dels Bombers de la Generalitat. Els vehicles són tot terrenys 4x4 de 7 places, marca Ssangyong Rexton, tipus UPC (Unitat de Personal i Càrrega).
 
A més, també s’ha adquirit material i equipaments bàsics com:
 
·       25 Equips excarceració
·       75 kits de material de rescat urbà per a Bombers Voluntaris
·       355 kits de material de risc elèctric
·       16 càmeres tèrmiques
·       300 màscares de respiració ERA
·       1.077 cascos 7000 industrial (que arribaran abans de finals d’any)
·       630 cascos 7000 forestal (que arribaran abans de finals d’any)
·       200 motxilles forestals amb mànegues de 25 mm
·        2.000 mànegues de 25 mm
 
Aquest material i equipaments han suposat una inversió de 1.345.100,48 €.
 
Les característiques d’aquest equipament recentment adquirit són:
 
25 equips d’excarceració formats per:
 
 
·        1 motobomba
·        2 mànegues de 20 metres
·        1 separador
·        1 cisalla de nivell 2
·        1 cisalla compacta
·        1 joc de cadenes per separador
·        1 bomba manual
·        1 cilindre mitjà telescòpic
 
 
16 Càmeres tèrmiques que es componen de:
 
 
·        Càmera tèrmica 
·        Carregador de bateria de 220/230 volts
·        2 bateries recarregables
·        Mosquetó amb cable retràctil
·        Maleta rígida de transport
 
 
75 kits de rescat urbà formats per:
 
 
·        1 anella de cinta de 120 cm
·        2 anelles de cinta de 150 cm
·        2 cintes d'ancoratge
·        1 corda semiestàtica 10,5 mm de 40 metres
·        2 arnesos de cintura
·        2 arnesos de pit
 
355 kits de risc elèctric que consten de:
 
·        Guants
·        Perxa
·        Banqueta
 
Cal recordar, que a principis d’estiu es van incorporar els 153 aspirants coincidint amb el seu període de pràctiques que han realitzat a diferents parcs de Bombers del territori. Ben aviat seran nomenats com a bombers funcionaris i ja quedaran adscrits a un parc de Bombers. D’altra banda, també està prevista la incorporació de 350 nous bombers voluntaris. A la tardor iniciaran el curs de formació a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya. A més, destacar que estan en procés les proves d’accés a les categories d’inspector/a i sotsinspector/a de l’escala executiva i la promoció interna de les categories de sergent i caporal de l’escala tècnica.
 
En aquest sentit, pròximament el Govern publicarà dues noves convocatòries de Bombers: 150 places de bombers funcionaris i 150 places de bombers voluntaris.
 
Aquestes adquisicions de material i incorporacions de personal s’emmarquen en el Pla estratègic aprovat pel Govern el setembre de l’any passat, amb una valoració econòmica total de 207.178.059,30€ fins al 2022. Interior va impulsar el Pla per tal de potenciar l’operativitat dels Bombers de la Generalitat.
 
 

2  

Imatges

FOTO

FOTO 44

FOTO

FOTO 295