Consell

El conseller Forn presideix el Consell de Bombers Voluntaris de Catalunya

També s'ha presentat l'acord que amplia la cobertura sanitària en cas d'accident en un acte de servei

query_builder   6 octubre 2017 19:12

event_note Nota de premsa

El conseller Forn presideix el Consell de Bombers Voluntaris de Catalunya

També s'ha presentat l'acord que amplia la cobertura sanitària en cas d'accident en un acte de servei


  • Interior impulsarà la creació de grups de treball que hauran de definir el model de bombers, una iniciativa que ha estat molt ben rebuda  per part dels representants dels voluntaris
 
 
Consell

El conseller d’Interior, Joaquim Forn, ha presidit aquesta tarda a la seu del departament, a Barcelona, el Consell de Bombers Voluntaris de Catalunya, a què també hi ha assistit el secretari general, Cèsar Puig, i el director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments (DGPEIS), Juli Gendrau. En el transcurs de la sessió, Forn ha presentat la proposta de constitució de tres taules de treball, amb què es pretén analitzar i definir el sistema de bombers de Catalunya, una iniciativa que ha estat molt ben rebuda per part dels representants del Consell de Bombers Voluntaris.
 
D’aquesta manera, segons ha anunciat Forn, representants dels bombers voluntaris, de bombers funcionaris i de la DGPEIS es reuniran al llarg dels propers mesos per debatre sobre l’actual model, definir propostes d’adaptació a les noves exigències del servei i consensuar un projecte de funcionament, que inclogui des de la carta de serveis que fan els bombers fins al model de vinculació i relació que els agents han de tenir amb l’Administració.
 
Els altres grups de treball estudiaran el total desplegament de l’actual Reglament dels Bombers Voluntaris i la revisió de les bases de les futures convocatòries de voluntaris a Catalunya, que han de garantir l’arrelament dels candidats al territori on hauran de prestar servei. En la sessió, també s’ha informat sobre l’acord que amplia la cobertura de l’atenció sanitària dels voluntaris en cas d’accident en un acte de servei. Interior també ha presentat la proposta de revisió de l’actual circuit de compensacions econòmiques per serveis prestats pels voluntaris, que pretén agilitar i reduir el període de tramitació de pagament.
 
 
Barcelona, 6 d’octubre de 2017
19.00 hores
 
 

1  

Imatges

Consell Bombers Voluntaris

Consell Bombers Voluntaris 122