Junqueras: "El moviment d'una seu social no té cap afectació en la realitat productiva de les empreses"

Assegura que si el Govern aplica l'article 155 de la Constitució "demostrarà la diferència en el tarannà de cada un de nosaltres a ulls del món"

query_builder   11 octubre 2017 16:21

event_note Nota de premsa

Junqueras: "El moviment d'una seu social no té cap afectació en la realitat productiva de les empreses"

Assegura que si el Govern aplica l'article 155 de la Constitució "demostrarà la diferència en el tarannà de cada un de nosaltres a ulls del món"

  • Descarta un avançament electoral a Catalunya com una possible via de solució
Fotografia del vicepresident,durant l'entrevista a Rac1
En una entrevista al Món a RAC 1, el vicepresident del govern i conseller d’Economia i Hisenda, Oriol Junqueras, ha sortit al pas de l’alarma generada per la decisió d’algunes empreses de traslladar la seu fora de Catalunya i transmetre un missatge de tranquil·litat, assegurant que “el moviment d’una seu social no té cap afectació en la realitat productiva de les empreses”. Junqueras ha afegit que tampoc té efectes sobre l’impost de societats, que ja cobra íntegrament l’Estat espanyol, ni sobre l’IVA ni l’IRPF.
 
El vicepresident ha volgut deixar constància que la modificació de la legislació que el Govern va aprovar el passat divendres per facilitar el trasllat de les seus “impedeix que els propietaris puguin decidir sobre la seu social de la seva pròpia empresa” i, en aquest sentit, ha posat en dubte que el Govern central hagi pres aquesta decisió a petició dels mateixos empresaris.
 
Junqueras ha afirmat que l’actitud responsable de l’executiu català i la capacitat de fer front a les seves obligacions, que ha quedat demostrada amb fets com “quadrar la tresoreria, pagar en temps i forma als proveïdors o controlar el dèficit”, ha fet que el govern català s’hagi guanyat la confiança i el reconeixement dels reguladors. “Ens hem d’adreçat al BCE, a l’FMI, als inversors, reiterant la nostra voluntat de tenir una actitud responsable, conscients de les reputacions creuades del conjunt de les administracions i de la reputació creuada d’aquestes administracions amb els mercats”, ha constatat.
 
El vicepresident ha fet un repàs a la bona situació en què es troba l’economia catalana amb “rècords històrics de PIB, d’exportacions i d’inversió estrangera directa”, en contraposició amb la gestió del Govern central que “s’ha polit el fons de reserva de la Seguretat Social i això és un perill per als pensionistes”, ha advertit. Junqueras també ha recordat que “l’Estat és l’únic país de la Unió Europea que continua amb un expedient obert per excés de dèficit”. 
 
Una oportunitat per al diàleg construïda des de Catalunya
 
Preguntat sobre la  possibilitat que el Govern espanyol apliqui l’article 155 de la Constitució, el vicepresident ha assegurat que això posarà de manifest “la diferència i el tarannà de cadascú de nosaltres”.
 
Per a Junqueras, tal com reconeix la premsa internacional, amb la declaració del president Puigdemont d’ahir al Parlament “hi ha una oportunitat per al diàleg construïda des d’aquí”. “Si hi ha algú altre que actua obertament contra aquesta oportunitat, crec que novament posa en evidencia a ulls del món la diferència entre aquells que vam fer tot el que calia perquè la gent pogués votar i els que no. Aquestes diferències el món les percep amb nitidesa. Òbviament, el Govern espanyol serà responsable de les seves decisions”, ha alertat.
 
El vicepresident ha recordat que l’executiu català “té un compromís que deriva del resultat de l’1-O i l’hem de complir”. “El que farà el Govern de la Generalitat, la majoria parlamentaria i els ciutadans de Catalunya majoritàriament és defensar la democràcia per tots els camins possibles, com sempre hem fet”, ha insistit.
 
Finalment, el vicepresident del Govern ha descartat un avançament d’eleccions a Catalunya com una possible via de solució: “Jo el que vull és que tot aquest esforç, aquest camí i tota aquesta feina culmini de la millor manera i el més ràpid possible. I em sembla que ara fer unes eleccions no ajuda a que aquest objectiu sigui ràpid”.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 29