DARP

41 empreses fructícoles catalanes exposen els seus productes al saló internacional Fruit Attraction, a Madrid

Amb més de 58.000 hectàrees plantades de fruita dolça i cítrics i més d'un milió de tones produïdes

query_builder   17 octubre 2017 17:10

event_note Nota de premsa

41 empreses fructícoles catalanes exposen els seus productes al saló internacional Fruit Attraction, a Madrid

Amb més de 58.000 hectàrees plantades de fruita dolça i cítrics i més d'un milió de tones produïdes

  • En el marc de la fira es promocionarà el III Fruit Business Forum, la plataforma de negoci amb països tercers, que se celebrarà a Barcelona els dies 16 i 17 d’abril de 2018
DARP
L'espai de Catalunya a la Fira Fruit Attraction 2016
El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya, a través de l’empresa pública Promotora d’Exportacions Agroalimentàries (PRODECA), organitza la participació de 41 empreses catalanes del sector de la fruita, sota  la marca Catalunya, en la 9a edició de la fira Fruit Attraction, que té lloc a Madrid del 18 al 20 d’octubre.

En l’espai de Catalunya es donen cita empreses productores, comercialitzadores, importadores i exportadores. Així, l’àmplia representació d’empreses catalanes a Fruit Attraction cobreix la totalitat de les famílies de productes fructícoles conreats a Catalunya: fruita de pinyol, fruita de llavor i cítrics.
 
L’objectiu d’aquesta actuació és donar suport a les empreses en la millora del seu posicionament en els mercats exteriors, en l’establiment de nous contactes comercials, a més de facilitar la difusió sobre el sector de la fruita del nostre país als operadors visitants. D’aquí que les empreses catalanes participants es presentin a Fruit Attraction com a integradores d’un dels mercats de distribució de productes frescos més importants del sud d’Europa.
 
A més, l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), empresa pública del Departament d’Agricultura, mostrarà els programes de R+D per a aquest sector a Fruit Attraction.
 
Fruit Attraction és un saló internacional que aplega les novetats i tendències de la indústria de la fruita i l’horta, un espai de trobada cada cop més internacional del conjunt dels professionals que integren tota la cadena de subministrament. L’edició anterior va comptar amb 1.238 empreses expositores de 25 països, i la visita de 54.684 professionals de 102 països, xifres que enregistren un continu creixement en relació als anys anteriors.

III edició del Fruit Business Fòrum
 
D’altra banda, i aprofitant l’aparador i ressonància d’aquest certamen firal, en l’espai de Catalunya es farà difusió de la tercera edició del Fruit Business Fòrum, que se celebrarà a Barcelona, els dies 16 i 17 d’abril de 2018, un esdeveniment de negocis amb la participació de productors i exportadors de fruita de Catalunya, i importadors i distribuïdors de països tercers. La finalitat és generar una plataforma en què es pugui aplegar els interessos de totes les parts per a generar fluxos de negoci.
 
Un sector agrari de pes a Catalunya

La fruita fresca constitueix una de les principals produccions agràries de Catalunya pel seu pes econòmic, per la superfície de conreu, per la seva importància relativa en la producció tant d’Europa com de l’Estat espanyol, i per la seva orientació exportadora. Alhora, Catalunya és una de les principals zones productives de fruita dolça d’Europa i la principal àrea de producció a l’Estat, i, a la vegada, és el quart major productor mundial de pera, préssec i nectarina, i el vintè productor de poma del món.
Més de 58.000 hectàrees plantades amb fruiters produeixen més d'un milió de tones de fruita, gràcies a una zona plena de diversitat i a un clima mediterrani suau.
 
Catalunya, un gran exportador de fruita

Catalunya exporta un 80% de la fruita als mercats estrangers i està present en les cadenes europees i internacionals més exigents quant a qualitat. Les exportacions catalanes de fruita el 2016 van ser de 886.868 tones i 916,55M€. Comparant amb les de 2015, han augmentat en volum en: poma (+7,4%), en pera (+7,1%), i en préssec i nectarina (+3,7%), i en valor: en poma (+17,5%), en pera (+8,9%), i en préssec i nectarina (+8,7%).
Catalunya manté un paper de lideratge dins l’Estat pel que fa a l’exportació de fruita. L’any 2016 Catalunya va exportar el 67,3% de les pomes del total estatal, el 64,7% de les peres i el 41,6% dels préssecs i nectarines.
 
Empreses catalanes participants a Fruit Attraction

Actel Grup, de Lleida        
Afrucat, de Lleida
Alcanar Verd Cítrics & Vivers – Varietat Sando, d’Alcanar (Montsià)
Anela Fruits, de Campllong (Gironès)
Cerima Cherries, de Tivissa (Ribera d’Ebre)
Cítrics Terres de l’Ebre - Delta Fruits, de Campredó (Baix Ebre)
Consell Regulador DOP Pera de Lleida, de Lleida
Cooperativa de Soses, de Lleida
Copafresh, de Mollerusa (Pla d’Urgell)
Dasben, de Lleida
Exportadora d’Agris d’Alcanar, d’Alcanar (Montsià)
Font Badia – Fruites Font, de Torres de Segre (Segrià)
Fructícola de L’Empordà -  IGP Poma de Girona, de La Tallada d’Empordà
(Baix Empordà)
Fruites Caberol, d’Alcarràs (Segrià)
Fruits de Ponent, d’Alcarràs (Segrià)
Fruits Sant Miquel, de Soses (Segrià)
Frulesa, de Vilanova de la Barca (Segrià)
Girona Fruits  - IGP Poma de Girona, de La Tallada d’Empordà (Baix Empordà)
Giropoma Costa Brava - IGP Poma de Girona, de La Tallada d’Empordà (Baix Empordà)
Grup Fruiter, de Benissanet (Ribera d’Ebre)
Grupo Català, de La Portella (Segrià)
Grupo Diego Martínez, de Barcelona
Grupo Puentesol, d’Amposta (Montsià)
Hawo Fruits Spain, de L’Hospitalet de l’Infant (Baix Camp)
Kiss Me I’m Sweet, d’Alcanar (Montsià)
La Portellana, de la Portella (Segrià)
Laumont, de Tàrrega (Urgell)
Llorenç Capdevila, de Barcelona
Mercabarna, de Barcelona
Molnar Fruits, de Vila-Sana (Pla d'Urgell)
Rondafruits, de Barcelona
Novetats: nou packaging de Ronda Verde i Ronda Fruits, i la nova marca Ronda Bio
Royo Fruits, d’Alcanar (Montsià)
Stadium Innovation, de Castelldefels (Baix Llobregat)
Novetats: nous sabors de la gamma Pom’Bel: ‘La Fruta de cuchara’ de poma, mango, fruita de la passió, i de poma i fruits vermells, dues varietats noves al mercat; nou sorbet de llimona de la gamma Polenghi, fet amb les millors llimones, amb sabor refrescant  i llest per a consumir; i de la gamma Gourmet Garden llançament de les herbes lleugerament deshidratades, amb tot l’aroma, color i sabor, amb una conservació de 4 setmanes refrigerades.
Trecoop, de Sudanell (Segrià)
Unfesa,  de Lleida
Visa Fruits, de Barcelona
Viveros Alcanar, d’Alcanar (Montsià)
Viveros Alcaplant, d’Alcanar (Montsià)
Viveros Sancho Hermanos, d’Alcanar (Montsià)
Vivers Baix Camp, de Vinyols i els Arcs (Baix Camp)
Viyefruit, d’Alcarràs (Segrià)
 

1  

Imatges

Fruit Attraction 2016

Fruit Attraction 2016 288