Meritxell Borràs Immoscopia

La consellera Meritxell Borràs clou el VIè Fòrum Immoscòpia

La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge ha celebrat la consolidació de la tendència a la recuperació del sector immobiliari a Catalunya

query_builder   18 octubre 2017 16:35

event_note Nota de premsa

La consellera Meritxell Borràs clou el VIè Fòrum Immoscòpia

La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge ha celebrat la consolidació de la tendència a la recuperació del sector immobiliari a Catalunya

  • Borràs: “Durant el primer semestre de 2017 ja s’han iniciat 6.448 habitatges, mentre que el 2016 se’n van iniciar 8.317”
Meritxell Borràs Immoscopia
La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, ha clos aquest matí el VIè Fòrum Immoscòpia, organitzat pel Col·legi i associació d’Agents immobiliaris de Catalunya (API). Aquesta trobada reuneix a més de 500 professionals del sector immobiliari amb l’objectiu de reflexionar i analitzar les principals tendències del mercat.
 
La consellera ha recordat que, per al Govern, “el dret a l’habitatge és fonamental per viure en societats on imperi el benestar, el progrés i la justícia social”. Per aquest motiu, en els darrers 3 anys s’han elaborat fins a 6 normes amb rang de llei vinculades a l’habitatge i ha creat l’Índex del preu del lloguer a Catalunya. “Desafortunadament”, ha afegit, “5 de les 6 lleis han estat recorregudes pel Govern de l’Estat i suspeses pel Tribunal Constitucional”. Borràs ha explicat també que “la Llei 4/2016 de protecció del dret a l’habitatge comprometia el Govern a elaborar un projecte de llei sobre el lloguer en un màxim de 9 mesos” i n’ha destacat que “l’Executiu català ja l’està enllestint”.
 
Meritxell Borràs ha celebrat la tendència de recuperació del sector que es consolida any rere any i ha destacat que “durant el primer semestre de 2017 ja s’han iniciat 6.448 habitatges, mentre que el 2016 se’n van iniciar 8.317”. Borràs ha destacat que totes dues són xifres molt superiors als 6.176 habitatges de l’any 2015, i als 3.000 de 2014.
 
Segons Borràs, “el Govern valora i té molt clar el paper dels professionals del sector immobiliari” i, per això, compta amb un Registre d’agents immobiliaris i, a través de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, lluita amb el sector contra l’intrusisme i les males pràctiques per tal d’augmentar la protecció dels usuaris i la confiança en els professionals.
 
Per la seva banda, el secretari d’Habitatge i Millora urbana, Carles Sala, ha participat també en el Fòrum Immoscòpia. El secretari Sala ha format part de la taula rodona que ha discutit el futur del mercat del lloguer.

2  

Imatges

Foto 1

Foto 1 147

Foto 2

Foto 2 125