Santi Vila: "Cap decisió política posarà en risc la seguretat jurídica del desenvolupament de la iniciativa empresarial a Catalunya"

El conseller lamenta que el govern espanyol prengui decisions que alimenten un clima social que repercuteix en el consum i la confiança dels ciutadans

query_builder   18 octubre 2017 18:49

event_note Nota de premsa

Santi Vila: "Cap decisió política posarà en risc la seguretat jurídica del desenvolupament de la iniciativa empresarial a Catalunya"

El conseller lamenta que el govern espanyol prengui decisions que alimenten un clima social que repercuteix en el consum i la confiança dels ciutadans

El conseller d’Empresa i Coneixement, Santi Vila, ha assegurat que “sigui quin sigui l’escenari polític a curt i mig termini no hi haurà cap tipus de decisió política que posi en risc la seguretat jurídica del desenvolupament de la iniciativa empresarial al nostre país”. Vila ha recordat que l’activitat econòmica en aquests moments “té uns indicadors molt positius” pel que fa a la creació d’ocupació, de l’evolució del PIB, de les inversions estrangeres a Catalunya i ha afirmat que seria “absolutament reprovable i inadmissible que per raons polítiques es distorsionés aquesta situació”.
 
El conseller ha reconegut que des del govern espanyol s’estan prenent algunes decisions, com ara el decret llei que facilita el canvi de seu social de les empreses, que alimenten un clima social que té repercussions en el consum i en la confiança dels ciutadans, fet que ha qualificat “d’inadmissible”. “Alguns volen entrar en dinàmiques de boicot i prenen decisions per un criteri polític i no s’adonen que contribueixen a crear un clima que pot afectar a l’economia, a la generació de llocs de treball i que, per tant, no ens podem permetre”, ha dit Santi Vila.
 
En aquest sentit, el conseller ha demanat a les empreses, respectant les decisions que puguin adoptar, que “actuïn molt responsablement perquè és ben possible que aquestes decisions siguin instrumentalitzades pel món de la política per alterar el que ha de ser un marc de confiança i de seguretat que és el generador d’activitat econòmica i llocs de treball”.

Principals indicadors econòmics
 
Les exportacions catalanes han registrat un creixement del 5% el mes de juliol del 2017 en comparació amb el mateix període de l’any passat. Pel que fa al període gener-juliol aquest creixement s’ha situat en el 8,8% i destaca especialment els sectors químic (9%), alimentació (8,2%) i farmacèutic (7,5%). Amb aquests resultats, durant el primer mig any, les vendes de Catalunya a l’exterior representen el 25,6% del total d’exportacions de l’Estat espanyol.
 
Mentrestant, la inversió estrangera productiva a Catalunya durant el primer semestre de 2017 ha estat de 1.571,9 milions d’euros, un 20,6% més que el mateix període de 2016. Els principals inversors són França (27,5%), Països Baixos (20%), Luxemburg (7,7%) i Itàlia (7,1%). Les inversions s’han destinat principalment a indústria (20,5%), comerç (16,4%), activitats immobiliàries (16,3%), i altres serveis personals (10,4%).
 
Pel que fa a la producció industrial ha crescut un 2,4% el mes de juliol i un 1,2% de gener a juliol.
 
 
 
-----------------------------------------------------------------
Segueix-nos a les xarxes a través de:
A Twitter:  @empresacat
A Facebook: @empresacat
Al canal de Youtube: Empresacat