Comín: "Barcelona és l'opció que millor garanteix que l'EMA seguirà essent l'EMA i que conservarà la seva qualitat i reputació"

El conseller ha participat a Brussel·les en la presentació de la candidatura de Barcelona per acollir l'EMA

query_builder   18 octubre 2017 19:40

event_note Nota de premsa

Comín: "Barcelona és l'opció que millor garanteix que l'EMA seguirà essent l'EMA i que conservarà la seva qualitat i reputació"

El conseller ha participat a Brussel·les en la presentació de la candidatura de Barcelona per acollir l'EMA

El conseller de Salut, durant la seva intervenció, aquesta tarda.
El conseller de Salut, Antoni Comín, ha participat aquesta tarda a Brussel·les en la presentació de la candidatura de Barcelona per acollir l’Agència Europea del Medicament (EMA). “Barcelona és l’opció que millor garanteix que l’EMA continuarà essent l’EMA i que conservarà la seva qualitat i reputació”, ha indicat el conseller, juntament amb la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, i el tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni.
 
Comín ha recordat que la Generalitat va ser la primera administració que es va comprometre públicament amb la iniciativa perquè Barcelona acollís l’EMA, un cop es va confirmar el Brexit. També ha remarcat que el govern català ha estat un ferm impulsor de la col·laboració amb les altres dues institucions implicades amb aquest projecte, l’executiu espanyol i l’Ajuntament de Barcelona. “Creiem que el diàleg i la cooperació són l’instrument correcte a l’hora d’afrontar la relació entre diferents governs. De fet les institucions europees són un clar exemple de com la relació entre governs s’ha de basar en el diàleg, la cooperació i la bona fe”, ha apuntat.
 
Comín ha subratllat la col·laboració entre les institucions i la societat civil que també s’han implicat a fons: universitats, col·legis professionals, indústria farmacèutica, associacions empresarials, sindicats, associacions de pacients, etc.
 
Segons el titular de Salut, Barcelona és la millor opció perquè s’hi ubiqui l’EMA per diferents raons: és una capital cosmopolita, oberta i tolerant; Catalunya és un país profundament europeista; Catalunya també és avui un dels quatres pols més importants de la recerca biomèdica del conjunt de la UE; el sistema sanitari català està reconegut per les pròpies institucions europees com un dels de major qualitat d’Europa i Catalunya i l’Estat espanyol tenen un pes molt important dins del conjunt de la indústria farmacèutica europea. A més, ha remarcat que pels seus aspectes tècnics Barcelona ofereix una sèrie de condicions immillorables per als actuals professionals i treballadors de l’EMA com ara per exemple servei de landing, mercat de treball o oferta educativa, entre d’altres. També ha posat èmfasi en la singularitat de la Torre Glòries, que acolliria l’agència. “Barcelona, doncs, és la ciutat que millor pot garantir la retenció del talent quan l’EMA hagi de fer el seu trasllat. És la millor opció i una oportunitat que la Unió Europea no hauria de deixar escapar”, ha conclòs.

1  

Imatges

Foto HC_Presentació EMA

Foto HC_Presentació EMA 1176