Inauguració del curs 2017-2018 de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya

query_builder   20 octubre 2017 14:10

event_note Nota de premsa

Inauguració del curs 2017-2018 de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya

Foto
  • Aquest matí ha tingut lloc l’acte d’obertura de l’any acadèmic de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC)
 
  • Durant l’acte s’han entregat les distincions de l’ISPC a aquelles persones que, de manera individual o col·lectiva, han col·laborat amb l’Institut
 
El director general de la Policia, Pere Soler, acompanyat de la directora de l’ISPC, Anabel Marcos, ha presidit aquest matí l’acte d’obertura de l’any acadèmic 2017-2018 de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, que ha començat amb una ofrena floral al monument de l’ISPC en memòria dels companys de servei.
 
El director general de la Policia ha destacat que la principal tasca de l’ISPC és  “formar professionals”, i ha subratllat “l’esperit crític de l’Institut en la formació”.
 
En la mateixa línia, Soler ha dit que “mantenim els nostres valors en tots els àmbits de la nostra tasca”. “No deixarem que ningú qüestioni la nostra professionalitat ni l’honestedat dels nostres comandaments”, ha afegit. “Si Catalunya és un gran país és per la seva gent i pels seus servidors públics”, ha expressat.
 
Per la seva banda, la directora de l’ISPC, que ha donat la benvinguda als nous alumnes, s’ha referit a “la importància que té la seguretat per al dia a dia dels nostres ciutadans” afirmat que “amb la vostra arribada continuem amb l’esforç de caminar per garantir-la”.
 
Segons Marcos “en aquest sentit, l’ISPC juga un paper central. La formació determinarà la capacitat que tindrem per adaptar-nos-hi, tant si els toca treballar en un cos operatiu, com en una gran empresa o en el món acadèmic” ha dit.
 
El doctor en ciències econòmiques, professor de sociologia a la UAB i periodista, Salvador Cardús, ha estat l’encarregat de pronunciar la conferència inaugural.
 
Durant el transcurs de l’acte s’han entregat les distincions atorgades per l’ISPC adreçades a reconèixer aquelles persones que, de manera individual o col·lectiva, han col·laborat amb l’Institut  en les funcions de formació, estudi i recerca en l’àmbit de la seguretat o les emergències.
 
Les distincions tenen un caràcter honorífic sense cap tipus de dret econòmic. La Comissió de Valoració presidida per la direcció de l’ISPC i integrada per representants dels diferents òrgans i àrees de l’Institut, és l’encarregada de valorar a qui es concedeixen.
 
En total avui s’han entregat 18 distincions, de les quals 13 han estat a títol individual i 5 de caràcter col·lectiu.
 
A l’acte d’obertura també hi ha assistit el major del cos de Mossos d’Esquadra, Josep Lluis Trapero, i els caps de les escoles de Policia i de Bombers i Protecció Civil, la comissaria Alicia Moriana i l’inspector Josep Maria Juncosa respectivament, entre d’altres autoritats.