INDÚSTRIA

La Generalitat i la principal entitat d'R+D de Corea del Sud signen un acord per fomentar la cooperació tecnològica entre ambdós països

El National Research Council of Science and Technology de Corea engloba 25 centres públics d'investigació científica i té un pressupost anual de més de 3,5 bilions d'euros.

query_builder   25 octubre 2017 11:55

event_note Nota de premsa

INDÚSTRIA

La Generalitat i la principal entitat d'R+D de Corea del Sud signen un acord per fomentar la cooperació tecnològica entre ambdós països

El National Research Council of Science and Technology de Corea engloba 25 centres públics d'investigació científica i té un pressupost anual de més de 3,5 bilions d'euros.

 
 
·         Gràcies a l’acord, empreses i centres tecnològics de Catalunya i Corea del Sud podran beneficiar-se de les línies d’ajuts TECNIOSpring PLUS i els Nuclis de Recerca Industrial i Desenvolupament Experimental d’ACCIÓ.
 
·         Corea del Sud lidera el rànquing mundial de les economies més innovadores que elabora anualment Bloomberg.

La Generalitat de Catalunya, a través d’ACCIÓ –l’agència per a la competitivitat de l’empresa-, i el National Research Council of Science and Technology (NST), la principal entitat d’R+D de Corea del Sud, han signat un acord per fomentar la cooperació tecnològica entre ambdós països. L’NST, que forma part del Ministeri de Ciència i TIC, engloba un total de 25 centres públics d’investigació científica i tecnològica i compta amb més de 15.000 treballadors. El 2015 va registrar 5.000 patents i el seu pressupost anual va superar els 3,5 bilions d’euros, que suposen el 10,5% del total d’inversió pública de Corea.
 
Corea del Sud lidera el rànquing mundial de les economies més innovadores que elabora anualment Bloomberg. Anualment destina més d’un 4% del seu PIB a l’R+D+i, fet que el converteix en el segon país de l’OCDE que més inverteix en aquest àmbit, per darrere d’Israel, amb un important pes de la inversió privada (3,14%). Amb aquesta signatura Catalunya tanca el seu cinquè acord internacional en matèria de cooperació tecnològica, després d’Israel, Xile, Alemanya i França.
 
En el marc d’aquest memoràndum d’entesa, empreses i entitats catalanes i coreanes tindran l’oportunitat  de treballar projectes conjunts en àmbits com les TIC, les energies renovables i el sector ferroviari. A més, empreses i centres tecnològics de Corea del Sud i Catalunya podran beneficiar-se de les línies d’ajuts TECNIOSpring PLUS i els Nuclis d’R+D empresarial.
 
El programa TECNIOspring PLUS permet a les start-ups, empreses i entitats catalanes amb el segell TECNIO accedir a ajuts del 100% per contractar personal d’R+D experimentat durant dos anys, en aquest cas de Corea del Sud. L’objectiu és impulsar l’accés del teixit empresarial català a la innovació, intensificar la transferència tecnològica i augmentar els índexs d’R+D de les empreses i centres catalans. Per la seva banda, els Nuclis de Recerca Industrial i Desenvolupament Experimental és un programa d’ajuts que promou la realització de projectes d’R+D individuals o cooperatius entre empreses, ja sigui a nivell local com internacional.
 
ACCIÓ és l’agència pública per a la competitivitat de l’empresa catalana de la Generalitat de Catalunya. Impulsa la millora del teixit empresarial català a través del binomi internacionalització-innovació, posant a disposició de l’empresa 40 Oficines Exteriors de Comerç i d’Inversions que donen cobertura a més de 110 mercats. A més, assessora les empreses catalanes perquè aconsegueixin finançament, les ajuda a créixer mitjançant programes de capacitació i les orienta en matèria de clústers. També és responsable, a través de l’àrea Catalonia Trade & Investment, d’atreure inversions estrangeres a Catalunya.


-----------------------------------------------------------------
Segueix-nos a les xarxes a través de:
A Twitter:  @empresacat
A Facebook: @empresacat
Al canal de Youtube: Empresacat