L'Estat espanyol bloqueja la participació de 20 empreses catalanes a l'Smart City Expo World Congress

La Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital treballa perquè la ingerència de l'Estat no afecti el teixit econòmic i productiu del sector a Catalunya

query_builder   26 octubre 2017 12:21

event_note Nota de premsa

L'Estat espanyol bloqueja la participació de 20 empreses catalanes a l'Smart City Expo World Congress

La Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital treballa perquè la ingerència de l'Estat no afecti el teixit econòmic i productiu del sector a Catalunya

  • Aquesta és una de les conseqüències de la intervenció pressupostària de l’Estat en les partides de la Generalitat corresponents a l’àmbit de les TIC
 
La intervenció dels comptes de la Generalitat de Catalunya imposada per l’Estat espanyol ha bloquejat els pagaments de partides pressupostàries que tenen efecte sobre els serveis a les empreses que es presten des de la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital (STCSD), depenent del Departament de la Presidència.
 
Concretament, el bloqueig afecta principalment dues partides pressupostàries corresponents a la STCSD. Una d’elles és la que, conjuntament amb dos altres departaments de la Generalitat  (Empresa i Coneixement a través d’ACCIÓ i Territori i Sostenibilitat), permet a la STCSD promoure i facilitar la participació d’empreses catalanes a l’Smart City Expo World Congress amb un estand propi dins l’espai de la Generalitat. La partida bloquejada corresponent a la STCSD per a tal efecte és de 65.000 euros, corresponent al lloguer del sòl que ha d’ocupar l’estand de la Generalitat (Smart Catalonia) a la setena edició de l’Smart City Expo World Congress que se celebrarà del 14 al 16 de novembre a Fira de Barcelona Gran Via.
 
Des de la seva primera edició, la Generalitat de Catalunya ha estat present a l’Smart City Expo World Congress (SCEWC), la fira més important del sector de les smart cities a escala internacional, amb el clar propòsit de donar visibilitat a l’aposta decidida del Govern català per fer de Catalunya un referent mundial en aquest àmbit i facilitar les oportunitats de negoci i internacionalització de les petites i mitjanes empreses catalanes del sector. Aquesta participació ha anat creixent i consolidant-se any rere any, fins arribar, a la darrera edició, a un espai d’exposició de 420 metres quadrats que va acollir els estands individuals de les 20 empreses i centres tecnològics catalans que van participar l’any passat a la fira amb el suport de la Generalitat de Catalunya.  
 
Una altra partida econòmica corresponent a la STCSD afectada per la intervenció des comptes de la Generalitat per part de l’Estat és la que, en el marc del conveni entre la Generalitat i  el Consell General de Cambres de Catalunya per desenvolupar el projecte TICCambres, es destina al foment de la digitalització de la petita i mitjana empresa catalana de qualsevol sector d’activitat. Aquesta partida, de 100.000 euros, serveix per dur a terme tres línies d’actuació: diagnòstic assistit TIC per a les pimes, implantació de solucions TIC que els permetin aprofitar els avantatges tecnològics, i sessions de sensibilització i difusió. A més, atès que el projecte TICCambres compta amb finançament europeu a través dels fons FEDER, el bloqueig pressupostari podria comportar l’anul·lació de l’assignació del finançament FEDER al territori català.
 
Davant aquesta greu situació, la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital està treballant per trobar una solució que garanteixi que l’actuació ingerent de l’Estat en els comptes de la Generalitat no afecti el teixit econòmic i productiu a Catalunya. Així, la STCSD posarà tot el seu afany perquè les empreses i centres tecnològics que han de participar a la setena edició de l’Smart City Expo World Congress de la mà de la Generalitat de Catalunya puguin fer-ho sense afectacions, i per evitar que s’entorpeixin les facilitats que el Govern català posa a disposició de les empreses de tots els sectors d’activitat perquè millorin la seva competitivitat a través dels avantatges que els aporta la digitalització.