Turisme

TURISME

La Generalitat destina 3 milions d'euros de l'impost turístic a plans de foment territorial a través dels ens locals

query_builder   10 novembre 2017 10:40

event_note Nota de premsa

TURISME

La Generalitat destina 3 milions d'euros de l'impost turístic a plans de foment territorial a través dels ens locals

 

  • Aquests diners serviran per crear o rehabilitar infraestructures i espais turístics, recuperar itineraris, millorar la senyalització o donar suport a algunes iniciatives turístiques, entre d’altres.
  • Aquests ajuts s’han finançat gràcies als ingressos generats per l’Impost sobre les estades en establiments turístics (IEET), i tenen com a objectiu millorar la competitivitat de les destinacions turístiques catalanes.
  • Des del 2014 s’hauran subvencionat 73 projectes concrets amb un import total de prop de 23 milions d’euros que generen una inversió global de més de 64 milions d’euros.

 

La Generalitat ha concedit enguany 3 milions d’euros en subvencions a diferents ens locals de Catalunya, amb l’objectiu de donar suport al desenvolupament de diferents plans de foment territorial del turisme.

 
Aquests diners serviran per crear, rehabilitar i millorar infraestructures turístiques; recuperar o crear itineraris turístics; renovar senyalització turística existent o crear-ne de nova; adequar i millorar espais turístics; i crear productes turístics innovadors  que generin un model turístic competitiu, sostenible i de qualitat, entre d’altres.
 
En total han estat 11 subvencions que s’han destinat als següents projectes:
 
Sol·licitant
Títol del Projecte Subvencionat
Import atorgat
Ajuntament d’Amposta
Actuacions per al foment territorial del turisme
                 350.000 €
Ajuntament de Sant Pere Pescador
Passeig fluvial i interconnexió amb l’espai natura
                 350.000 €
Ajuntament d'Isòvol
Millora dels serveis turístics. Foment del patrimoni cultural i natural
                 216.659 €
Ajuntament de Sant Llorenç de Morunys
Projecte bàsic per la dinamització turística del municipi de Sant Llorenç de Morunys "Feel la vall de Lord"
             177.504,30 €
Ajuntament d'Organyà
Impuls Turisme Esportiu Organyà 2020
                 225.000 €
Ajuntament de Móra d' Ebre
Millora accessibilitat del Passeig de l' Ebre i l'embarcador
             210.931,83 €
Ajuntament de Prades
La Vila vermella al centre de les Muntanyes de Prades
                 350.000 €
Consell Comarcal del Berguedà
Valorització del patrimoni industrial al Berguedà
             246.218,15 €
Ajuntament de Vic
L'Illa de la Pietat
                 350.000 €
Ajuntament de Castelló d'Empúries
Projecte Paisatgístic i Enjardinament per l'ús públic del passeig marítim d'Empuriabrava
                 350.000 €
Consell Comarcal del Pallars Sobirà
Dinamització turística del Pallars Sobirà. Ruta turística de l'electrificació del Pallars
            173.686,72 €
 
 
Des del 2014 –any en què es van posar en marxa els plans de foment territorial- i fins el 2017, la Direcció General de Turisme haurà subvencionat 73 projectes amb un import total de prop de 23 milions d’euros. Aquestes subvencions han propiciat que es posin en marxa projectes per valor de més de 64 milions d’euros, xifra que suposa una important inversió per dinamitzar turísticament moltes zones de Catalunya.
 
Aquest 2017 la Generalitat subvenciona fins el 50% dels projectes presentats amb un màxim de 350.000 euros. La disminució del nivell de les subvencions respecte a exercicis anteriors és un dels efectes de la reducció del pressupost del que disposa la Generalitat destinat a coordinar la gestió de política turística de Catalunya. Cedir als municipis el 50% de l’impost sobre les estades en establiments turístics (IEET) ha suposat afeblir la capacitat d’inversió del Govern per a les polítiques que contribueixen a millorar el model turístic de la destinació catalana.
 
L’objectiu d’aquests ajuts ha estat posar al servei dels ens locals del sector turístic català un programa de subvencions per afavorir que les destinacions turístiques catalanes millorin la seva competitivitat. De la mateixa manera, aquesta línia d’ajuts va en sintonia amb el que proposa el Pla Estratègic de Turisme de Catalunya: apostar per un model turístic competitiu, sostenible i de qualitat a partir de l'equilibri territorial, la diversificació de l'oferta, l'orientació a la demanda, la desestacionalització i la innovació de producte, per fer del turisme una activitat generadora de riquesa i d'ocupació al servei de la ciutadania.
 
Enguany, aquestes subvencions es regeixen per l’ordre EMC/93/2017, de 18 de maig, per la qual s’aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions als ens locals de Catalunya per al desenvolupament de plans de foment territorial del turisme, així com per la resolució EMC/1265/2017, de 31 de maig, de publicació de la convocatòria de l'any 2017.
 
-----------------------------------------------------------------
Segueix-nos a les xarxes:
 
A Twitter de Turisme: https://twitter.com/turismecat
A Twitter d’empresa:  https://twitter.com/empresacat