TES

Calvet: "L'Estat coneix perfectament les inversions que ha de fer a Rodalies, i les exigirem"

query_builder   8 juny 2018 11:14

event_note Nota de premsa

Calvet: "L'Estat coneix perfectament les inversions que ha de fer a Rodalies, i les exigirem"

  • El conseller de Territori i Sostenibilitat anuncia que una de les primeres actuacions que durà a terme serà recuperar la Llei del canvi climàtic, “pionera al sud d’Europa i que altres haurien de copiar”
  • També insisteix que la seva voluntat és parlar amb els nous ministres de Foment i de Transició Energètica “sense inèrcies del passat; estem davant d’una plana en blanc d’un llibre nou”
TES
El conseller Calvet en l'entrevista d'avui als Matins de TV3
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha assegurat que “exigirà” a l’Estat que compleixi amb les inversions pendents a la xarxa de Rodalies. En una entrevista avui als Matins de TV3, Calvet ha insistit que el Govern estatal “coneix perfectament les obres que s’han de realitzar i les exigirem”. El titular de Territori i Sostenibilitat ha explicat que més enllà de les actuacions, la voluntat “és gestionar tota la xarxa de transport públic de Catalunya”.
 
Les inversions a Rodalies serà un dels aspectes que el conseller de Territori i Sostenibilitat haurà de tractar amb el nou ministre de Foment, amb qui ha dit que es reunirà un cop s’hagi produït la trobada entre el president de la Generalitat, Quim Torra, i el president del Govern estatal, Pedro Sánchez. Serà llavors quan abordarà aquest i la resta de temes tant d’infraestructures i habitatge, com dels que són competència del ministeri de Transició Ecològica. “Esperem poder parlar sense inèrcies del passat. Estem davant d’una plana en blanc d’un llibre nou”, ha indicat.
 
També s’ha referit a la finalització del tram central de la línia 9 del metro per a la qual el Departament de Territori i Sostenibilitat està en disposició de rebre un crèdit del Banc Europeu d’Inversions de 750 milions d’euros. “L’encaixarem en el pressupost per poder acabar l'obra en el seu tram central, que és el que dona sentit a aquesta infraestructura”. Pel que fa a l’L10 Sud, ha avançat que al juliol s’acabaran les obres de les estacions de Foneria i Foc Cisell i es traspassaran a TMB “perquè entrin en servei al més aviat possible”. Les dues de l’Hospitalet, Provençana i Ildefons Cerdà, previstes per al 2019, es posaran en servei segons les dates previstes, ha dit.
 
El titular de Territori i Sostenibilitat ha explicat que una de les primeres actuacions que durà a terme serà recuperar la Llei del canvi climàtic, recorreguda pel Govern estatal i posteriorment suspesa pel Tribunal Constitucional. “Va ser una gran errada haver recorregut aquesta llei i nosaltres iniciarem la seva defensa jurídica, que implicarà que el Constitucional s’haurà de pronunciar”, ha precisat. “Aquesta llei va ser pionera al sud d’Europa, la primera que va aprovar el president Puigdemont amb un amplíssim consens al Parlament i que altres haurien de copiar”, ha recalcat.
 
La gestió pública d’ATLL
 
El conseller Calvet ha assegurat que s’acomplirà “el compromís del Govern de recuperar la gestió 100% pública de la xarxa d’abastament d’aigua en alta i començarem a operar amb ATLL pública l’any 2019”. Calvet ha defensat l’operació d’ATLL l’any 2012 “perquè eren uns anys d’una crisi profunda i va ser absolutament imprescindible aconseguir recursos per als concerts educatius i sanitaris” i ha assegurat que la recuperació de l’empesa d’aigua “és una decisió irreversible”.

1  

Imatges

Foto

Foto 178

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 149