El conseller Jordi Puigneró anuncia l'impuls de la tecnologia drone al país i dins la pròpia administració

El conseller Jordi Puigneró anuncia l'impuls de la tecnologia drone al país i dins la mateixa Administració

query_builder   9 juny 2018 12:28

event_note Nota de premsa

El conseller Jordi Puigneró anuncia l'impuls de la tecnologia drone al país i dins la mateixa Administració

  • El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública situa el sector dels smart drones com una indústria tractor de l’economia i la innovació catalana, al servei del ‘progrés social’
  • Anuncia una licitació per incorporar aquesta tecnologia en la prestació de serveis del govern català per a usos com la Seguretat, el Medi Ambient o l’Agricultura
El conseller Jordi Puigneró anuncia l'impuls de la tecnologia drone al país i dins la pròpia Administració
El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha anunciat avui que el Govern català impulsarà, des del departament ““una licitació per incorporar la tecnologia drone en el sí de l’Administració per impulsar la millora i eficiència en els departaments i organismes de la Generalitat de Catalunya”. L’objectiu és, segons el conseller, “dotar el país d’una infraestructura de primer nivell per fer-hi proves de drons de tipus civil, que contribueixi a consolidar el creixement i posicionament internacional d’un sector molt ben posicionat i amb un gran potencial de futur a Catalunya i al món”.
 
El conseller Puigneró ha fet aquestes declaracions durant la inauguració, aquest matí, de l’ampliació de les instal·lacions del BCN Drone Center a Moià (Moianès). Aquest centre, un dels 10 únics centres tecnològics dedicats als drons que hi ha al món, ha ampliat les seves instal·lacions amb la construcció de tres nous mòduls que dupliquen la capacitat dels seus els seus espais de treball i permeten donar resposta així a les demandes creixents del sector.
 
El conseller Puigneró ha felicitat el BCN Drone Center, que ja és un dels centres tecnològics més importants del món, com a exemple d’innovació al territori: “Sou un referent i la demostració que per innovar i emprendre no cal estar a Barcelona. És pot fer tecnologia punta des de tot el territori", ha assenyalat.
 
La visita del conseller Puigneró s’emmarca en l’aposta del Govern català, vehiculada a través de l’estratègia SmartCAT mitjançant el clúster Catalonia Smart Drones, pel sector català dels drons i les solucions smart amb tecnologia dron, un dels més potents a escala internacional, amb empreses molt competitives i amb drons de factura catalana situats entre els millors del món.
 
Sobre el BCN Drone Center
 
El BCN Drone Center és un dels deu únics centres de tot el món on es poden fer proves i certificacions de drons de tipus civil, i també és una escola de formació especialitzada en l’aplicació de tecnologia dron i en el pilotatge.
 
Aquest espai és l’únic de caràcter privat que hi ha a Europa, i per aquest motiu recull demandes provinents d’empreses i institucions internacionals que venen a Catalunya a experimentar o formar-se en aquest centre.
 

1  

Imatges

El conseller Jordi Puigneró ha visitat avui el BCN Drone Center

El conseller Jordi Puigneró ha visitat avui el BCN Drone Center 3566