Portaveu Artadi

El president Torra i Xavier Domènech coincideixen a seguir treballant "en un dels actius del país que és dialogar a nivell intern i consensuar posicions"

query_builder   11 juny 2018 14:29

event_note Nota de premsa

El president Torra i Xavier Domènech coincideixen a seguir treballant "en un dels actius del país que és dialogar a nivell intern i consensuar posicions"

  • La portaveu del Govern ho ha explicat després de la reunió d’aquest matí entre el president de la Generalitat i el coordinador general de Catalunya en Comú Podem i diputat al Parlament, Xavier Domènech
 
  • Els dos líders polítics també s’han compromès a recuperar les lleis suspeses pel Tribunal Constitucional, en especial les que tenen contingut social
La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Elsa Artadi, ha comparegut davant la premsa per explicar la reunió d’aquest matí entre el president de la Generalitat, Quim Torra, i el coordinador general de Catalunya en Comú Podem i diputat al Parlament, Xavier Domènech, que s’emmarca en la ronda de contactes que té el cap de l’executiu amb els diferents grups parlamentaris. Segons la portaveu, la trobada ha estat “fluïda i interessant” amb diverses coincidències d’entre les quals destaca la de “seguir treballant en un dels actius del país que és dialogar a nivell intern i consensuar posicions”. Durant la trobada, “s’ha estat comentant la necessitat de reforçar el diàleg intern de Catalunya” i s’ha coincidit també “en la defensa que els polítics catalans i líders civils no estiguin empresonats en aquestes presons que són injustes”, ha explicat Artadi.
 
Sobre la proposta de Xavier Domènech de crear una taula de diàleg, la portaveu del Govern ha assegurat quequalsevol taula que faciliti el diàleg, que cerqui consensos interns al nostre país sempre és benvinguda, hem de veure com acaba la iniciativa que ja va tenir en el seu moment ara fa gairebé tres mesos el president Torrent, de fer un espai liderat pel Parlament”. “Ja tenim experiència en buscar grans consensos, grans àmbits on catalans ens puguem posar d’acord i grans espais on puguem dialogar. Tots aquests espais són benvinguts. També hi ha la Taula per al Democràcia i la Convivència i per tant tots aquests espais són molt benvinguts”, ha apuntat Artadi. 
 
La portaveu del Govern ha exposat també l’acord entre el president Torra i Domènech sobre la recuperació de les lleis catalanes suspeses pel Tribunal Constitucional, posant un accent especial amb les lleis socials. Elsa Artadi ha dit que aquest és “un dels grans compromisos del Govern” i “haurem de veure llei per llei què fem, si les tornem a portar al Parlament de Catalunya o si es poden desenvolupar a través de l’acció de Govern”, ha dit la portaveu de Govern.
Portaveu Artadi
 
Durant la reunió, el president Torra ha traslladat a Xavier Domènech que properament es reunirà amb l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. Segons Artadi, “els equips del Departament de la Presidència i de l’alcaldia ja treballen buscant una data”. Durant la reunió, el president de la Generalitat també ha expressat la seva voluntat de reunir-se amb Pablo Iglesias, en una reunió que “s’emmarca dins la normalitat”, segons Artadi.
 
Sobre les recents declaracions del ministre Borrell sobre Catalunya, Artadi ha dit que “no deixen de ser sorprenents perquè estan allunyades de la realitat”. “No se si no passa prou temps a Catalunya o hi ha voluntat del govern espanyol de donar imatge a l’exterior que no s’adiu amb la realitat”, ha afegit la portaveu.
 
Quant a la proposta de reforma constitucional de la ministra Batet, Artadi l’ha qualificat de “proposta peculiar” i ha afegit que “estem expectants de què portaria la potencial reforma perquè ara no hi ha calendari ni terminis ni objectius”.
 

1  

Vídeos

Compareixença de la portaveu del Govern, Elsa Artadi