Els Jocs Florals Escolars premien l'expressió i la producció escrita dels alumnes catalans

query_builder   16 juny 2018 13:00

event_note Nota de premsa

Els Jocs Florals Escolars premien l'expressió i la producció escrita dels alumnes catalans


  • El conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, ha presidit l’acte de lliurament dels premis
 
  • Els Jocs, que enguany celebren la cinquena edició, tenen l’objectiu de potenciar i estimular l'expressió escrita de l’alumnat dels diferents cicles d’educació primària i educació secundària obligatòria
 
Els Jocs Florals Escolars han premiat l’expressió i la producció escrita dels alumnes de diferents punts de Catalunya. Aquest migdia s’han lliurat els guardons als millors treballs de cada categoria en un acte presidit pel conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló.
 
Els jocs, que enguany celebren la cinquena edició, tenen un triple objectiu. El primer, potenciar i estimular l’expressió i producció escrita dels nois i les noies en l’àmbit de millora de la lectura i l’escriptura, que és un objectiu estratègic del govern. El segon, fer ressò i potenciar tots els certàmens literaris que ja es fan a nivell de centres educatius, ja siguin municipals o comarcals. I finalment,  recuperar, fomentar i difondre una tradició cultural pròpia i arrelada al país.
 
El certamen, a banda d’estimular l’expressió i producció escrita, també vol fomentar la  tradició cultural pròpia i arrelada al país. Disposa de 8 categories segons el nivell educatiu, 5 per a l'educació primària i 3 per a l'educació secundària obligatòria. Els treballs presentats, de temàtica lliure, ja sigui en modalitat de poesia o de prosa, poden ser individuals o col·lectius, i han de ser escrits en llengua catalana o en aranès.
 
També s’inclou una categoria de conte audiovisual per a tots els alumnes de primària, i en aquesta convocatòria hi han participat 1.800 alumnes. Els guanyadors d’aquest apartat veuen materialitzat el seu conte en format televisiu, i projectat al programa Una mà de contes a TV3.
 
Guanyadors dels Jocs Florals
 
En l’edició d’enguany hi ha participat al volant de 70.000 alumnes de 2.500 centres educatius. Els guanyadors dels Jocs Florals Escolars 2018 són:
 
Categoria A. Cicle inicial d’educació primària: Maria Guàrdia González de l’escola Els Planells (Artesa de Segre), per l’escrit en prosa titulat El bosc màgic de la felicitat.
 
Categoria B. Cicle mitjà d’educació primària: Pau Mitrani de l’escola Baixeres (Barcelona - Ciutat Vella), per l’escrit en poesia titulat Escacs.
 
Categoria C. Cicle superior d’educació primària: Jana Batalla Estévez de l’escola Sant Ròc (Bossòst), per l’escrit en poesia titulat Enquàth cèu.
 
Categoria D. Educació especial d’educació primària: Oriol Folgueiras Piñero, Adrian Lorenzo Tarraf i Alecia Lucian Coca de l’escola Pla de Dalt (Olot), per l’escrit en prosa titulat Les dificultats de la Nuca.
 
Categoria E. Educació especial d’educació secundària obligatòria: Jordi Bouzón Magrinyà, de l’escola Pont del Dragó (Barcelona - Sant Andreu), per l’escrit en prosa titulat L’amor de l’Ebre.
 
Categoria F. Primer i segon curs d’educació secundària obligatòria: Alba de Mira Balagué del col·legi Sagrada Família (Sant Carles de la Ràpita), per l’escrit en poesia titulat Por a la vida.
 
Categoria G. Tercer i quart curs d’educació secundària obligatòria: Marta Verkholyak de l’institut  Isaac Albéniz (Badalona), per l’escrit en prosa titulat Les cicatrius d’un poeta.
 
Categoria H. Conte audiovisual il·lustrat d’educació primària: Premi col·lectiu als alumnes de la classe de 2n d’educació primària de l’escola Isaac Peral (Terrassa), pel conte audiovisual titulat La girafa Fari perd les taques.
 
 
16 de juny de 2018