Els Jocs Mediterranis Tarragona 2018 mobilitzaran prop de 5.400 efectius de seguretat i emergències

Avui s'ha reunit la Comissió Superior de Seguretat per analitzar l'estat del Pla Director de Seguretat dels Jocs

query_builder   19 juny 2018 15:52

event_note Nota de premsa

Els Jocs Mediterranis Tarragona 2018 mobilitzaran prop de 5.400 efectius de seguretat i emergències

Avui s'ha reunit la Comissió Superior de Seguretat per analitzar l'estat del Pla Director de Seguretat dels Jocs

foto
  • Dels 5.400 efectius mobilitzats, 5.000 corresponen a cossos policials i seguretat privada i 400 a bombers, SEM, Protecció Civil i voluntaris
 
El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha presidit aquest matí la reunió de la Comissió Superior de Seguretat dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018, que tindran lloc del 22 de juny a l’1 de juliol d’enguany.
 
Representants de la Generalitat, dels ajuntaments i de tots els cossos i forces de seguretat s’han reunit aquest matí, a les instal·lacions del CAT112 a Reus, per analitzar l’estat del Pla Director de Seguretat d’aquest esdeveniment esportiu.
 
El titular d’Interior ha explicat que “a nivell policial, es treballarà amb totes les unitats que tenim i que, igual que l’èxit de l’esport és saber treballar en equip, l’èxit d’aquests Jocs és i serà treballar en equip les diferents administracions conjuntament amb la ciutadania”. En aquest sentit, Buch ha demanat col·laboració als ciutadans i “conducta cívica perquè aquests Jocs siguin un èxit en tots els sentits”.

Per la seva part, l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha afirmat que “som conscients de la complexitat d’aquests dies perquè coincideixen l’inici de la temporada turística, el cap de setmana, la revetlla de Sant Joan i la de Sant Pere però tot això, està inclòs dins el Pla de seguretat”.

Ballesteros ha destacat que “aquest pla ha estat molt ben valorat pel Comitè Internacional” i ha afegit  “la seguretat és la clau de la llibertat”.

A preguntes dels periodistes sobre el nivell d’emergència terrorista, el conseller ha dit que “en som conscients i per això aquest pla de seguretat contempla un apartat específic”.
 
Posteriorment, un cop finalitzada, la visita, els membres de la Comissió han visitat les instal·lacions del Centre de Coordinació (CECOR) dels Jocs des d’on es coordinarà la seguretat.
 
Els Jocs Mediterrani Tarragona 2018 és un esdeveniment esportiu internacional que comptarà amb la participació aproximada de 4.000 esportistes de 26 nacionalitats diferents i que espera aplegar més de 150.000 espectadors entre els 16 municipis que són seu de les 33 disciplines esportives. Es preveu la participació aproximada de 8.000 persones, entre jutges i representants internacionals, voluntaris, periodistes i efectius de seguretat privada.